Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujos detalės apie ginkluotą dramą Tulūzoje: serijinis žudikas slėpėsi vonios kambaryje, iki kelių stovėdamas vandenyje

Prancūzijos antiteroristinių pajėgų dalinio RAID vadovas žiniasklaidai papasakojo smulkmenas, kaip buvo nukautas serijinis žudikas Mohamedas Merah, šaltakraujiškai Prancūzijos pietuose sušaudęs septynis žmones.
Įvykio vietoje
Policininkai pasibaigus šturmui / AFP/„Scanpix“ nuotr.

RAID vadovas Amaury de Hauteclocque Prancūzijos leidiniui „Le Monde“ pasakojo, kad įsiveržus į namą, kuriame slėpėsi teroristas, buvo manoma, jog M.Merah yra vonios kambaryje. Ši informacija pasitvirtino.

Kovotojai antrame aukšte esančiame bute judėjo labai atsargiai, nes kambariuose buvo įrengtos tikros barikados.  Paaiškėjo, kad antiteroristinių pajėgų dalinio kovotojų M.Merah laukė stovėdamas vonioje iki kelių vandenyje – ankstesnio apšaudymo metu buvo peršautas vandentiekio vamzdis.

Nepaisant to, kad nepatogioje pozicijoje M.Merah praleido daug valandų, tai niekaip nepaveikė jo ryžto pasipriešinti 15 žmonių daliniui. Jis buvo ginkluotas trimis 45-ojo kalibro „Colt“ pistoletais. Tuo metu RAID vyrams buvo duota užduotis naudoti nemirtinus ginklus.

„Jis judėjo kambariu ir stengėsi nužudyti mano vyrus, kurie buvo balkone. Turbūt jį kliudė kažkurio iš snaiperių kulka“, – pasakojo A.de Hauteclocque. M.Mera šoko iš balkono, ir ant žemės jis buvo rastas nebegyvas.

Tuo tarpu Prancūzijos specialiųjų dalinių veteranas, elitinio žandarmerijos padalinio GIGN įkūrėjas Christianas Prouteau viešai sukritikavo visą operaciją ir pavadino ją „apgailėtina, beviltiška, be jokio aiškaus plano“.

Ch.Proteau teigimu, RAID dalinio operacija Tulūzoje nesuvokiama protu: padaliniai privalėjo ir turėjo visas sąlygas paimti žudiką gyvą, praneša AFP.

Veteranas pasiūlė idealų savo veiksmų planą. „Reikėjo visą patalpą pripildyti ašarinių dujų. Tam būtų pakakę penkių minučių. Tačiau RAID kažkodėl pradėjo sprogdinti garsines granatas. Tokie veiksmai tik suerzino M.Merah ir suteikė jam jėgų aršiai priešintis“, – stebisi Ch.Proteau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas