Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujuoju Naujosios Zelandijos ministru pirmininku taps Chrisas Hipkinsas

Buvęs Naujosios Zelandijos sveikatos ministras Chrisas Hipkinsas, kuravęs kovą su koronaviruso pandemija, pakeis Jacindą Ardern premjero poste, šeštadienį pranešė valdančioji Leiboristų partija.
Chrisas Hipkinsas
Chrisas Hipkinsas / „Scanpix“/AP nuotr.

44 metų aukštesnio rango politikas sekmadienį turi gauti oficialų partijos frakcijos pritarimą, kad galėtų užimti 41-ojo šalies ministro pirmininko postą, po to, kai šalies premjerė J.Ardern ketvirtadienį netikėtai paskelbė atsistatydinanti.

„Leiboristų partijos frakcija susirinks sekmadienį 13 val., kad pritartų Chriso Hipkinso kandidatūrai ir patvirtintų jį partijos lyderiu“, – sakoma aukštesnio rango Leiboristų partijos nario, Duncano Webbo, pareiškime.

Naujajam ministrui pirmininkui teks vesti sunkią kovą dėl pergalės spalio mėnesį vyksiančiuose visuotiniuose rinkimuose, nes jo partija atsilieka visuomenės nuomonės apklausose.

Ch.Hipkinsas sulaukė pagyrų už beveik dvejus metus trukusį ministro, kuravusio kovą su koronaviruso pandemija, darbą šalyje, kuri, siekdama užkirsti kelią koronavirusui, uždarė savo sienas ir tik praėjusių metų rugpjūtį jas vėl visiškai atidarė.

Nuo praėjusių metų birželio jis ėjo policijos ministro pareigas, kurios buvo labai svarbios, atsižvelgiant į visuomenės susirūpinimą dėl nusikalstamumo lygio, be to, daugiau nei penkerius metus ėjo švietimo ministro ir viešųjų paslaugų ministro pareigas.

J.Ardern, kuri pelnė pasaulinę šlovę kaip progresyvi lyderė, apstulbino Naująją Zelandiją pranešdama apie savo staigų pasitraukimą iš posto, praėjus mažiau nei trejiems metams po to, kai po triuškinamos pergalės rinkimuose užsitikrino antrąją kadenciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas