Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 16

Ne „mažasis Putinas“ – Serbijos lyderis kratosi piktadario etiketės

Serbijos lyderiui Aleksandrui Vučičiui pabodo būti pravardžiuojamam „mažuoju Putinu“ – tokia pravarde pastaruoju metu duodama užuomina į galimą jo agresiją prieš silpnesnes savo šalies kaimynes Balkanuose.
Aleksandras Vučičius
Aleksandras Vučičius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šį mėnesį prezidento rūmų bibliotekoje duotame interviu A.Vučičius piktai pažymėjo, kad pirmiausia: „Aš esu beveik 2 metrų ūgio“.

Vladimiras Putinas tikrai žemesnis, nors tikslus Rusijos prezidento ūgis, kuris Kremliui yra jautri tema, laikomas paslaptyje. Tačiau už A.Vučičiaus tuštybės pabrėžiant fizinį ūgį slypi rimtas klausimas, kankinantis Balkanus ir neraminantis Vakarų diplomatus.

Ar gali būti, kad Rusija, įklimpusi į žiaurų karą Ukrainoje, naudojasi Serbija, kad paskatintų susiskaldymą Europoje ir išprovokuotų atsinaujinusį konfliktą buvusioje Jugoslavijoje, taip siekdama atitraukti NATO dėmesį nuo mūšių, vykstančių toliau į rytus?

Šie nuogąstavimai įsiplieskė praėjusią savaitę, kai dėl ginčo dėl valstybinių numerių tarp Serbijos, kurią su Rusija sieja istorija, religija ir didelis priešiškumas NATO, ir buvusios Serbijos provincijos Kosovo kilo aršūs protestai, buvo įrengtos kelių užtvaros ir įvyko susišaudymų – Atlanto aljanse suskambo pavojaus varpai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito