Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne tik karas – ukrainiečius spaudžia ir sparčiai auganti infliacija

Savo kompaktiškame kioskelyje pagrindiniame Lvivo maisto prekių turguje Ihoris Korpijus išdėliojo stiklainius mėlynių, kurių jis su žmona pririnko netoliese esančiame miške, į patrauklią ekspoziciją. Šalia ant stalo tvarkingomis krūvelėmis gulėjo jų sode nuskinti kvapnūs krapai ir švieži žirniai.
Ukraina
Ukraina / „The New York Times“/IEGO IBARRA SANCHEZ nuotr.

Iš nedidelio atlyginimo gyvenantis mokytojas I.Korpijus vasaromis prekiauja turguje, kad papildytų savo šeimos pajamas. Tačiau šiais metais jam teko pakelti kainas daugiau nei dešimčia procentų, kad kompensuotų dėl Rusijos invazijos pabrangusius degalus ir trąšas.

Dabar pirkėjų mažai, o pardavimai sumažėjo daugiau nei per pusę.

„Dėl karo pabrango beveik viskas, o žmonės perka daug, daug mažiau, – skundėsi I.Korpijus, sudiržusiomis rankomis mostelėdamas į krūvą neparduotų morkų. – Visi, taip pat ir mes, veržiasi diržus. Jie bando sutaupyti pinigų, nes nežino, ką atneš ateitis.“

Nuo Rusijos įsiveržimo į Ukrainą maisto, energijos ir žaliavų kainos visame pasaulyje išaugo, įsisiūbavo infliacija ir milijonams pažeidžiamų žmonių kilo finansinių sunkumų.

Nedaugeliui kitų šalių infliacija kanda taip skaudžiai, kaip Ukrainai, kur mirtį nešanti Rusijos sekimo karo kampanija ne tik šluoja gyvybes, bet ir kelia ekonominę sumaištį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento