Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Negelbėja net šventė: Venesuelos prezidentą N.Maduro apmėtė akmenimis

Venesuelos prezidentas Nicolasas Maduro antradienį į Siudad Gvajanos miestą atvyko iškilminga proga – minėti 200-ųjų svarbaus mūšio dėl šalies nepriklausomybės metinių. Tačiau protestuotojai apmėtė šalies lyderį akmenimis, rašo „Reuters“.
N.Maduro vis mažiau mėgstamas venesueliečių
N.Maduro vis mažiau mėgstamas venesueliečių / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Demonstrantai niršta ant N.Maduro režimo, kuriuo įtariama norint įvesti diktatūrą Venesueloje. Čia jau kelerius metus siautėja brutali ekonominė krizė, o prezidento populiarumas vis mažėja.

Valstybinė televizija parodė, kad minia užpuola automobilį, kuriame atsistojęs N.Maduro mojavo žmonėms pietrytinėje Bolivaro valstijoje. Į prezidentą buvo mėtomi akmenys ir kitokie objektai. Televizija tuomet skubiai nutraukė transliaciją.

Socialiniuose tinkluose šmėžuojančiame įraše taip pat girdėti, kaip žmonės keikia prezidentą ir neleidžia pravažiuoti jo automobiliui. Per neramumus buvo suimti mažiausiai penki jaunuoliai, kurių vyriausiam – 20 metų.

Oficialusis Karakasas komentarų šykšti, nors Socialistų partija tviteryje paskelbė, kad N.Maduro sutiko džiaugsminga minia.

Žinoma, opozicija, kuri jau dvi savaites nepailsdama reikalauja išankstinių rinkimų, incidentą pavadino dar vienu įrodymu, kad venesueliečiai vis labiau niekina N.Maduro, kurio valdymo laikotarpiu infliacija tiesiog siautėja, o žmonėms jau trūksta maisto.

„Diktatoriui tereikia palikti prezidento rūmus, kad jis pamatytų, kaip jo nekenčia žmonės! Jie negali atsistoję ploti asmeniui, kuris yra atsakingas už didžiausią humanitarinę krizę mūsų šalies istorijoje“, – teigė opozicionierius parlamentaras Francisco Sucre.

Mirė pašautas studentas

Venesueloje antradienį mirė 19-metis studentas, pašautas per policijos ir demonstrantų susirėmimus, pranešė prokurorai.

Tai jau antras žūties per smurtinius protestus atvejis per pastarąją savaitę.

Nelaimė įvyko policijai vaikant protestuotojus, reikalavusius nušalinti prezidentą N.Maduro dėl ekonominės ir politinės krizės: Danieliui Quelizui kulka pataikė į kaklą.

Jis mirė anksti antradienį šalies šiaurėje esančiame Valensijos mieste, nurodė prokuratūra ir pridūrė, kad 40 žmonių bus apkaltinti „smurto aktais“ per pirmadienio neramumus.

N.Maduro priešinasi pastangoms jį nušalinti, Venesuelai išgyvenant didelį prekių trūkumą ir didžiausią pasaulyje infliaciją, nors kažkada ši šalis buvo klestinti naftos eksportuotoja ir turi didžiausias pasaulyje naftos atsargas.

Pirmadienis buvo jau penkta diena šį mėnesį, kai Venesueloje vyko susirėmimai.

Policija sostinėje Karakase ir kituose miestuose prieš akmenis svaidžiusius protestuotojus panaudojo ašarines dujas ir vandens patrankas, bet protestuotojų lyderiai žadėjo toliau spausti N.Maduro.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas