Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

(Ne)laimingas loterijos bilietas

Jauna britų pora, suradusi laimingą loterijos bilietą ir išleidusi pusę 30 tūkstančių svarų vertės aukso puodo sumos skoloms padengti, atsidūrė teisiamųjų suole, rašo „Sky News“.
Pinigai kartais gali pridaryti rimtų nemalonumų.
Pinigai kartais gali pridaryti rimtų nemalonumų. / Photos.com

34-erių Amanda Stacey rado bilietą Svindono parduotuvėje ant grindų ir parsinešė jį namo. Namuose ji sužinojo, kad loterijos bilietas buvo laimingas. Paaiškėjo, kad jame buvo visi to vakaro lošimo laimingi skaičiai.

Ji kartu su vyru Michaelu už pusę sumos apmokėjo savo skolas, nusipirko namų apykos daiktų ir reikmenis vaikams.

Tačiau reguliari lošėja 61-erių Dorothy McDonagh įrodė loterijos kompanijai Camelot, kad laimingasis bilietas priklausė jai.

Bilietą radusi A.Stacey tikino nemaniusi, kad daro kažką blogo. Ji teigė, jog radusi bilietą pamanė, kad tai sėkmė. Vis dėlto, likusieji 15 tūkstančių buvo įšaldyti, o sutuoktiniai apkaltinti apgavyste, o A.Stacey dar ir vagyste.

Jie abu pripažino savo kaltę ir buvo nuteisti 11 mėnesių lygtinai, nes teisėjo žodžiais, taip pasielgti juos paskatino finansiniai poreikia, o ne godumas.

Liepos mėnesį teismas spręs ar D.McDonagh gaus likusius 15 tūkstančių. Tačiau norėdama atgauti jau poros išleistus pinigus ji turi į teismą kreiptis pati, nes loterijos kompanija atsisakė dar kartą sumą išmokėti.

Pasak kompanijos atstovų, lošėjai raginami saugoti savo bilietus, užsirašyti ant jų savo vardus ir adresus, kad tokiu būdu būtų išvengta bet kokių nesusipratimų. Be to, kompanijos atstovų teigimu, jie taip pat turi aiškią politiką pamesto ar rasto bilieto atžvilgiu. Suradę bilietą asmenys turi jį perduoti kompanijai ir jei per 180 dienų neatsiras teisėtas savininkas, laimėjimas, jei toks yra, bus išmokėtas jį suradusiam asmeniui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas