Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Atnaujinta B.Netanyahu korupcijos byla: jis kaltinamas kyšininkavimu ir sukčiavimu

Izraelio ministro pirmininko Benjamino Netanyahu korupcijos bylos nagrinėjimas pirmadienį buvo atnaujintas, nepaisant Gazos Ruože tebevykstančio karo su „Hamas“.
via REUTERS-Scanpix nuotr.
via REUTERS-Scanpix nuotr.

Teismo procesas buvo sustabdytas po spalio 7-ąją įvykdyto kruvino palestiniečių kovotojų grupuotės išpuolio Izraelio pietuose, per kurį, Izraelio pareigūnų teigimu, žuvo apie 1,2 tūkst. žmonių, o dar 240 buvo pagrobti.

Izraelio dešiniojo sparno partijos „Likud“ lyderis B. Netanyahu kaltinamas kyšininkavimu, sukčiavimu ir piktnaudžiavimu pasitikėjimu.

B.Netanyahu ir jo sąjungininkai teigė, kad jam pateikti kaltinimai yra politiškai motyvuoti, ir pasiūlė teismų sistemos pertvarką, kuria būtų apribotos kai kurios teismų galios.

Tikimasi, kad didelio atgarsio sulaukęs teismo procesas truks dar kelis mėnesius. Apeliacinis procesas, jei prireiks, gali užtrukti ne vienus metus.

Sandoris galėjo atnešti šimtus milijonų dolerių

Vienoje iš trijų bylų B. Netanyahu kaltinamas tuo, kad siekė palankaus nušvietimo vienoje interneto naujienų svetainėje mainais į vyriausybės politiką, kuri galėjo telekomunikacijų įmonei „Bezeq“ atnešti šimtus milijonų dolerių.

Antroji byla iškelta dėl B. Netanyahu santykių su Holivudo prodiuseriu Arnonu Milchanu ir kitais turtingais asmenimis.

Pasak prokurorų, 2007–2016 metais B. Netanyahu priėmė 700 tūkst. šekelių (180 tūkst. eurų) vertės šampano, cigarų, juvelyrinių dirbinių ir kitų dovanų iš savo draugų milijardierių, mainais už finansines ar asmenines paslaugas.

B. Netanyahu yra pirmasis pareigas einantis Izraelio premjeras, kuriam tenka stoti prieš teismą. Jis neigia bet kokius nusižengimus ir sako, kad dovanas, kurių neprašė, priėmė tik iš draugų.

2019 metų spalį jo advokatai pareiškė gavę eksperto teisinę nuomonę, kad jis turėjo teisę priimti dovanas iš artimų draugų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas