Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nepaisant perversmo, naujoji JAV ambasadorė išvyks į Nigerį

Jungtinės Valstijos trečiadienį pareiškė, kad naujoji ambasadorė netrukus išvyks į Nigerį, kaip planuota, ir padės vadovauti diplomatijai, kuria siekiama atšaukti perversmą.
AP-Scanpix nuotr.
AP-Scanpix nuotr.
Temos: 1 Nigeris

Kathleen FitzGibbon (Katlin Ficgibon), karjeros diplomatę, turinčią daug patirties Afrikoje, Senatas patvirtino ambasadore liepos 27-ąją, kitą dieną po perversmo. Dėl nesusijusios politinės kovos amerikiečių diplomato Nigeryje patvirtinimas buvo stabdomas ištisus metus.

„Tikrai laukiame ambasadorės FitzGibbon atvykimo į Niamėjų“, – žurnalistams sakė Valstybės departamento atstovas Vedantas Patelis.

V. Patelis teigė, kad jos atvykimas nereiškia, jog Vašingtonas sutinka su karininkų įvykdytu perversmu, ir pabrėžė, kad Jungtinės Valstijos vis dar reikalauja paleisti sulaikytą demokratiškai išrinktą prezidentą Mohamedą Bazoumą (Mohamedą Bazumą) ir atkurti jo įgaliojimus.

„Tai yra ženklas, kad Jungtinės Valstijos ir toliau yra įsitraukusios į šitą situaciją. Tai nėra ženklas, kad JAV politika keičiasi“, – sakė V. Patelis.

K. FitzGibbon, anksčiau dirbusi JAV ambasadoje Nigerijoje, išvyks į Niamėjų, nors buvo įsakyta šalį palikti didelei daliai ambasados personalo.

Valstybės sekretorius Antony Blinkenas (Entonis Blinkenas) ne kartą kalbėjosi su M. Bazoumu ir regiono lyderiais, o jo pavaduotoja Victoria Nuland (Viktorija Nuland) praėjusią savaitę iš anksto nepranešusi apsilankė Niamėjuje, nesėkmingai bandydama daryti spaudimą kariuomenės vadams.

Kovą A. Blinkenas tapo aukščiausio rango JAV pareigūnu, kada nors apsilankiusiu Nigeryje. Savo vizitu jis tikėjosi pabrėžti demokratijos svarbą šalyje, kuri yra pagrindinė JAV ir Prancūzijos karinių operacijų prieš džihadistus bazė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas