Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumai Brazilijoje tęsiasi: sulaikytas prezidentės apkaltą rengęs politikas

Brazilijos policija trečiadienį dėl virtinės kaltinimų korupcija areštavo Eduardo Cunha, kuris buvo vienas įtakingiausių šalies įstatymų leidėjų ir buvusios prezidentės Dilmos Rousseff apkaltos architektas.
Eduardo Cunha
Eduardo Cunha / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Korupcija Brazilija

„Galime patvirtinti, kad (E.Cunha) buvo sulaikytas (sostinėje) Brazilijoje“, – sakė atstovas.

Brazilijos laikraščiai paskelbė arešto orderį, kurį išdavė teisėjas Sergio Moro, vadovaujantis didžiuliam tyrimui dėl grobstymo schemos, kurios centre buvo valstybinė naftos kompanija „Petrobras“.

E.Cunha, dažnai lyginamas su Frenku Andervudu – JAV televizijos politinio serialo „Kortų namelis“ (House of Cards) pagrindiniu veikėju, įsitraukusiu į didelio masto machinacijas, yra kaltinamas paėmęs milijonus dolerių kyšių, susijusių su „Petrobras“, taip pat plovęs pinigus ir juos laikęs slaptose Šveicarijos bankų sąskaitose.

58 metų E.Cunha visus kaltinimus neigia.

S.Moro jį sulaikyti nurodė dėl pavojaus „viešajai tvarkai ir realios pabėgimo galimybės, turint omenyje jo prieigą prie paslėptų išteklių užsienyje ir dvigubą pilietybę“, nurodė Paranos valstijos teisingumo departamentas. Šios valstijos Kuritibos mieste yra S.Moro tyrimų būstinė.

E.Cunha, kuris yra iš kylančio konservatyvaus evangelikų judėjimo, buvo tikras Brazilijos politikos kombinatorius.

Būdamas žemųjų parlamento rūmų pirmininko poste jis inicijavo apkaltos procesą, kuris galiausiai rugpjūčio mėnesį nušalino kairiųjų prezidentę D.Rousseff. Ji buvo pripažinta kalta dėl biudžeto įstatymų pažeidimų, bet kaltino E.Cunha surengus perversmą.

E.Cunha triumfas truko neilgai – jį prisivijo įtarimai dėl korupcijos. Rugsėjį jis neteko vietos Kongrese ir parlamentaro privilegijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas