Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neramumai nesiliauja: JAV evakavo ambasadą Pakistane

JAV valstybės departamentas nurodė Pakistano Lahoro mieste esančios ambasados evakuaciją. Tai padaryti nuspręsta dėl grasinimų JAV vyriausybei, skelbia naujienų tarnyba CNN.
Policininkai prie JAV ambasados Pakistane.
Policininkai prie JAV ambasados Pakistane. / AFP/Scanpix nuotr.

Visiems ambasados darbuotojams, nesusijusiems su operatyviniu darbu, buvo įsakyta palikti ambasadą. Darbuotojai nugabenti į Pakistano sostinę Islamabadą. Be to, JAV piliečiams rekomenduojama susilaikyti nuo judėjimo šalies viduje. 

Apie kokius grasinimus eina kalba, valstybės departamentas nepaaiškino, paskelbdamas tik tiek, jog tam tikrų „vidaus ir užsienio teroristinių grupuočių egzsitavimas kelia potencialią grėsmę JAV piliečiams Pakistane“. 

Antradienį JAV paskelbė apie ambasados Jemene evakuaciją ir paragino amerikiečius palikti šalį. Šių priemonių imtasi dėl padidėjusių teroristinių išpuolių grėsmės. 

Sekmadienį Islamabade buvo paskelbtas aukščiausias terorizmo grėsmės pavojus. Kaip pranešė žiniasklaida, Pakistano žvalgybos agentūros sužinojo apie artėjančius teroristinius išpuolius.

Rugpjūčio pradžioje Vašingtonas sustabdė 19-kos ambasadų ir konsulatų Artimuosiuose Rytuose bei Šiaurės Afrikoje darbą. Iš pradžių planuota, kad jos bus uždarytos vieną dieną, vėliau terminas pratęstas iki rugpjūčio 10 dienos. JAV tokį sprendimą paaiškino aukšto lygio terorizmo grėsme regione. Pasekdama JAV pavyzdžiu ambasadų darbą Artimuosiuose Rytuose sustabdė Kanada, Prancūzija ir Didžioji Britanija. 

Kaip pranešė JAV žiniasklaida, priežastimi uždaryti JAV ambasadas tapo pareigūnus pasiekę pokalbiai tarp „Al Qaeda“ lyderio Aymano al Zawahiri ir grupuotės vadovo Jemene Nasiru al-Wuhayshiu. Kovotojai kalbėjo apie objekto puolimą, tačiau jo vieta lieka nežinoma. Pasak kai kurių pranešimų, šis teroristinis išpuolis gali būti rimčiausia ataka nuo 2001 metų rugsėjo 11 dienos išpuolių. 
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai