Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2022 11 18

Netikėta taikdarė Ukrainos kare – Indija: svajonė ar reali perspektyva?

Liepos mėnesį, kai tarpininkaujant Jungtinių tautų organizacijai ir Turkijai buvo pasiektas itin svarbus susitarimas išplukdyti iš Ukrainos didžiulius kiekius pasauliui labai reikalingų grūdų, Indija suvaidino svarbų vaidmenį užkulisiuose, padėdama įtikinti Rusiją, tuo metu blokavusią grūdų siuntas.
Narendra Modi
Narendra Modi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Po poros mėnesių, Rusijos pajėgoms apšaudant Zaporižios atominę elektrinę ir pasauliui sunerimus dėl branduolinės katastrofos, Indija vėl įsikišo ir paprašė Rusijos atsitraukti.

Visą laiką Ukrainoje vykstant karui, Indija vis tyliai įsikiša ir padeda kai kuriais svarbiais momentais, tokiais kaip ką tik paminėtieji. Šią savaitę Indijos užsienio reikalų ministras vyksta į Maskvą susitikti su Rusijos pareigūnais aptarti įvarius ekonominius bei politinius klausimus.

Diplomatai ir užsienio politikos ekspertai atidžiai stebi, ar kartais Indija negalėtų pasinaudoti savo unikalia padėtimi – ši viena didžiausių pasaulio valstybių yra ir Rytų, ir Vakarų draugė – kad priverstų Rusiją nutraukti karą Ukrainoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas