Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Netoli Tel Avivo per išpuolį peiliu žuvo du žmonės

Holonas, Izraelis, rugpjūčio 4 d. (AFP-BNS). Izraelio medikai pranešė, kad sekmadienį per išpuolį panaudojant peilį netoli Tel Avivo žuvo du žmonės ir dar du buvo sužeisti.
GIL COHEN-MAGEN / AFP
GIL COHEN-MAGEN / AFP

Policija informavo, kad įtariamas palestinietis buvo neutralizuotas ir vėliau mirė ligoninėje.

Izraeliečių skubios pagalbos tarnybos „Magen David Adom“ (MDA) pareiškime nurodoma, kad, jų teigimu, teroristinis išpuolis buvo įvykdytas keliose Holono, pietinio Izraelio komercinio centro Tel Avivo priemiesčio, vietose.

Išpuolis įvykdytas Izraelio ir „Hamas“ karui Gazos ruože tęsiantis jau beveik dešimt mėnesių ir didėjant įtampai regione.

Iš Izraelio okupuoto Vakarų Kranto atvykusį įtariamąjį neutralizavo į įvykio vietą atvykęs policijos pareigūnas, sakoma pajėgų pareiškime, kuriame nepateikiama išsamesnės informacijos.

Shamiro (Šamiro) medicinos centras pranešė, kad netrukus po to, kai kritinės būklės užpuolikas buvo atvežtas į ligoninę netoli Holono, buvo konstatuota jo mirtis.

66-erių moteris ir maždaug 80 metų vyras buvo sunkiai sužeisti ir netrukus po išpuolio nuo patirtų sužalojimų mirė, pranešė miesto Wolfsono (Volfsono) ligoninė.

Izraelio naujienų portalas „Ynet“ sakė, kad tai buvo sutuoktinių pora. MDA anksčiau nurodė, kad moteriai buvo 70 metų.

Dar du vyrai buvo sužeisti, pranešė pagalbos tarnyba.

Organizacijos teigimu, 68-erių vyras sužeistas sunkiai, o 26-erių jaunuolis – vidutiniškai sunkiai.

„Tai buvo sudėtingas ir sunkus teroristinis išpuolis, kurio aukos buvo išsidėsčiusios trijose skirtingose vietose, maždaug 500 metrų atstumu viena nuo kitos“, – nurodė MDA. 

Įtampa regione padidėjo, Iranui ir jo remiamoms Artimųjų Rytų ginkluotoms grupuotėms pagrasinus atkeršyti už trečiadienį Teherane įvykdytą islamistų grupuotės „Hamas“ politinio vadovo Ismailo Haniyeh (Ismailo Hanijės) nužudymą ir už keliomis valandomis anksčiau Beirute Izraelio įvykdytą smūgį, per kurį žuvo „Hezbollah“ vadas Fuadas Shukras (Fuadas Šukras). Dėl šių išpuolių Iranas ir jo sąjungininkai kaltina Izraelį. 

„Mūsų karas vyksta ne tik prieš Iraną, bet ir čia, gatvėse“, – sekmadienį žurnalistams sakė išpuolio vietoje apsilankęs Izraelio nacionalinio saugumo ministras Itamaras Ben Gviras.

„Štai kodėl mes apginklavome Izraelio gyventojus, suteikdami daugiau nei 150 tūkst. leidimų laikyti ginklus“, – sakė kraštutinių dešiniųjų politikas, kuris sušvelnino ginklų įstatymus ir ne kartą ragino paprastus izraeliečius nešiotis ginklus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas