Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„New York Times“: rusai mokosi iš klaidų ir keičia taktiką mūšio lauke

Rusų okupacinės pajėgos, mokydamosi iš savo klaidų, ėmė keisti kariavimo taktiką. Jie nebesitraukia didelėmis kolonomis į vietas, kur būtų galima greitai apgadinti ar sunaikinti jų techniką.
Vladimiras Putinas, Rusijos kariai
Vladimiras Putinas, Rusijos kariai / ZUMAPRESS / Scanpix nuotr.

Kaip rašo „The New York Times“ , Rusijos kariai ėmė dažniau naudoti bepiločius orlaivius ir vykdyti žvalgybines atakas. Kartais jie tiesiog šaukia, kad prieš šturmuodami surastų ukrainiečių apkasus.

Pradėdama ilgai lauktą kontrpuolimą, Ukraina yra puikiai apsiginklavusi, turinti patobulintų ryšių technologijų, amerikietiškų ir europietiškų ginklų. Tačiau Rusijos pajėgos pagerino savo gynybą, artilerijos veiksmų koordinavimą ir paramą iš oro, tobulindamos taktiką, kuri gali labai skirtis nuo pirmųjų karo dienų. Dėl šių patobulinimų, kaip teigia Vakarų pareigūnai, Rusija gali tapti dar sunkesniu priešininku, ypač kai ji yra gynyboje.

Ukrainos dronų padalinio vadas, su šaukiniu „Grafas“, pažymėjo, kad priešas stengiasi „surasti kuopų, brigadų užnugario vadavietes ir sunaikinti jas iš didelio atstumo, kad maksimaliai sutrikdytų ryšį tarp dalinių“.

Tuo tarpu JAV pareigūnai teigia, kad nors Rusija ir pritaikė savo taktiką, jos kariai vis dėlto netampa išradingesni.

„Labiausiai patyrę rusų kariai žuvo karo pradžioje. Tie, kurie kovoja šiandien, įskaitant mažiau apmokytas, naujai mobilizuotas pajėgas, sunkiai vykdo puolamąsias operacijas ir koordinuoja didelių karinių dalinių judėjimą. O rusų tankai, patyrę didelių nuostolių 2022 m., dabar dažnai laikomi atokiau nuo fronto linijos ir naudojami kaip savotiška artilerija“, – rašoma publikacijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas