Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nigerijoje ginkluoti užpuolikai per kolegijos šturmą pagrobė studentų

Nigerijoje ginkluoti asmenys pagrobė kažkiek studentų iš vienos kolegijos šalies šiaurės vakaruose, penktadienį pranešė vietos policija.
Nigerijos kariai
Nigerijos kariai / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Nigerija Pagrobimas

Įtariama pagrobėjų gauja ketvirtadienį apie 21 val. 30 min. vietos (22 val. 30 min. Lietuvos), šturmavo Federalinę miškininkystės mechanizacijos kolegiją Kadūnos valstijos Mando mieste. Per išpuolį buvo beatodairiškai šaudoma ir imami įkaitais studentai.

Pranešama, kad atakos metu įstaigoje buvo maždaug 300 abiejų lyčių mokinių – daugiausia vyresni nei 17 metų, tačiau iškart po incidento buvo neaišku, kiek jaunuolių buvo pagrobti ar dingo.

„Miškininkystės kolegijoje įvyko pagrobimo incidentas, tačiau neturime išsamios informacijos apie pagrobtų studentų skaičių“, – naujienų agentūrai AFP sakė valstijos policijos atstovas Mohammedas Jalige.

„Policija kartu su kariuomenė stengiasi atsekti ir išgelbėti studentus“, – pridūrė jis.

Šiaurės vakarų ir vidurio Nigerijoje gerai ginkluotos nusikalstamos gaujos pastaraisiais metais aktyviau rengia išpuolius, pagrobia ir apiplėšia bei prievartauja žmones.

Banditai pastaruoju metu taikosi į švietimo įstaigas, kur pagrobia studentus ar moksleivius ir reikalauja už juos išpirkos. Ketvirtadienį įvykdyta ataka buvo jau ketvirtas toks incidentas nuo gruodžio mėnesio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas