Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2017 11 01 /2017 11 02

Teroro išpuolio Niujorke vykdytojas planavo dar vieną ataką – būtų smogęs pėstiesiems ant Bruklino tilto

Niujorko teroro išpuolį, kaip įtariama, įvykdęs Sayfullo Habibullaevicas Saipovas „padarė tai „Islamo valstybės“ vardu“, – pareiškė Niujorko policijos vadovo pavaduotojas žvalgybai ir kovai su terorizmu Johnas Milleris. JAV prokurorai pateikė įtariamajam kaltinimus terorizmu.
Sayfullo Saipovas
Sayfullo Saipovas / „Scanpix“/AP nuotr.

Įtariamasis, kaip skelbia CNN, išpuolį planavo „savaites“, – teigė J.Milleris. Be to, panašu, kad jis sekė „Islamo valstybės“ instrukcijomis, kaip vykdyti tokius išpuolius.

Sayfullo Saipovas tyrėjams atskleidė, kad jis planavo tęsti žudynes ir ketino nusitaikyti į daugiau aukų ant Bruklino tilto.

Tyrėjams jis tvirtino, kad jaučiasi gerai dėl to, ką padarė. Su pareigūnais jis kalbėjosi gulėdamas ligoninės lovoje, kur gyja po to, kai buvo pašautas policininko išpuolio vietoje.

S.Saipovas tyrėjams taip pat pasakojo, kad pasirinko išpuoliui Heloviną, nes žinojo, kad tądien kaip tik gatvėse bus daug žmonių. Jis ketino vėliau vykti iki Bruklino tilto ir ten pikapu traiškyti pėsčiuosius. Jis taip pat paprašė, kad jo palatoje būtų pakabinta „Islamo valstybės“ vėliava. Savo telefone vyras turėjo daugybę vaizdo įrašu, kuriuose kapojamos galvos.

Kaip skelbta anksčiau, užpuoliko Sayfullo Saipovo naudotame pikape aptiktas raštelis, kuriame nurodyta, kad „ši ataka įvykdyta ISIS (Islamo Valstybės) vardu“. Raštelis parašytas arabų kalba, jo esmė – kad „Islamo valstybė“ gyvuos amžinai.

Sekmadienį pranešta, kad įtariamajam, atėmusiam gyvybes aštuoniems žmonėms. oficialiai pateikti kaltinimai terorizmu. Kaip skelbia BBC, 29-erių Sayfullo Saipovas taip pat kaltinamas teikęs materialinę paramą ir resursus „Islamo valstybei“. Įtariamasis buvo pašautas policijos įvykio vietoje. Šiuo metu jis tebėra ligoninėje.

Kiek anksčiau Niujorko meras Billas de Blasio paskelbė, kad Niujorko maratonas sekmadienį įvyks kaip ir buvo planuota. Vis dėlto maratono, kuriame žada dalyvauti daugiau kaip 50 tūkst. bėgikų, saugumas bus smarkiai sustiprintas.

VIDEO: Manhatene į pėsčiuosius ir dviratininkus rėžėsi pikapas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas