Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2021 10 08 /17:28

D.Muratovo bendražygis interviu 15min – apie Nobelio premiją ir žurnalistiką Rusijoje

Penktadienį Norvegijos Nobelio komitetas Nobelio taikos premiją skyrė dviem žurnalistams – Mariai Ressai iš Filipinų ir Dmitrijui Muratovui iš Rusijos. Pastarojo ilgametis bendražygis, leidinio „Novaja gazeta“ apžvalgininkas Leonidas Nikitinskis 15min teigė, kad šio įvertinimo kolegai nesitikėjo, tačiau pabrėžė, kad jis įteiktas tinkamu metu. Lietuvos ambasadorius Rusijoje Eitvydas Bajarūnas tikino, jog premija D.Muratovui – tai apdovanojimas ir kitiems žurnalistams.
Dmitrijus Muratovas
Dmitrijus Muratovas / AP/„Scanpix“ nuotr.

Kaip teigė Nobelio komitetas, 59 metų D.Muratovas, 1993 metais kartu su kitais įkūręs Rusijos nepriklausomą laikraštį „Novaja gazeta”, pripažinimą pelnė už dešimtmečius trukusias pastangas ginti žodžio laisvę savo šalyje vis nepalankesnėmis sąlygomis.

„Nepaisant žudymų ir grasinimų, „Novaja gazeta“ vyriausiasis redaktorius Dmitrijus Muratovas nesutiko atsisakyti šio laikraščio nepriklausomos politikos. Jis nuolat gynė žurnalistų teises. Faktais grindžiama „Novaja gazeta“ žurnalistika ir profesionalumas padarė jį svarbiu informacijos šaltiniu apie smerktinus Rusijos visuomenės aspektus, retai minimus kitos žiniasklaidos“, – penktadienį teigė komitetas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas