Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Norvegijoje dirbantis Ernestas: „Panašu, kad uraganas stiprėja. Įdomu, ar plauks keltai?“

15min redakciją pasiekė skaitytojo Ernesto M. laiškas, kuriame lietuvis užfiksavo vėjo šėlsmą Norvegijoje. Į tėvynę artimiausiomis dienomis ketinantis grįžti lietuvis sunerimo, ar artėjantis uraganas Toras nepakoreguos keltų grafikų.
Temos: 2 Uraganas Norvegija

Skaitytojas vaizdo įrašą užfiksavo Hordalando apskrityje. Panevėžiečio teigimu, vėjas pastaruoju metu itin sustiprėjo, o šiuo metu dangų jau raižo žaibai.

Šiuo metu namuose dingo elektra, nes jau beveik pusvalandį žaibuoja.

„Tose vietose, kur vanduo įprastai buvo ramus, dabar matosi didžiulės bangos. Kai kur buvo matyti prieplaukose nuplautos kavinės, kėdės, staliukai. Audra kol kas tik stiprėja, nes, panašu, kad vėjas kyla. Šiuo metu namuose dingo elektra, nes jau beveik pusvalandį žaibuoja.

Pirmadienį važiuosiu į Stokholmą ir iš ten keltu plauksiu į Rygą. Įdomu, ar šis uraganas nepadarys įtakos keltų grafikams kaimyninėje Švedijoje“, – rašė Ernestas M.

Ernesto M. nuotr./Vėjo šėlsmas Norvegijoje
Ernesto M. nuotr./Vėjo šėlsmas Norvegijoje

15min kreipėsi į keltų bilietais prekiaujančią kompaniją laive.lt. Jos atstovė telefonu patvirtino, kad kol kas jokių pokyčių keltų grafikuose nėra.

„Apie grafikų pokyčius kol kas jokios informacijos neturime. Keltai kol kas nėra atšaukti. Jeigu asmuo bilietą pirko pas mus, apie kelto grafiko pokyčius iškart informuotume. Situacija kol kas nesikeičia“, – skaitytoją nuramino laive.lt atstovė.

Stabdo skrydžius

Norvegijoje šiuo metu esantis Dainius Cubera taip pat užfiksavo stiprėjančio uragano Toro siautėjimą. Filmuotoje medžiagoje tautietis užfiksavo bangų šėlsmą.

„Prie vandenyno bangos didėja. Dėl gamtos stichijos trumpiau dirbo mokyklos, žmonės anksčiau baigė darbus. Praktiškai visi skrydžiai atšaukti arba atidėti po 17 val.“, – laiške rašo D.Cubera.

VIDEO: Uraganas Norvegijoje: smarkaus vėjo genamos bangos talžo pakrantę

Esate Norvegijoje? Užfiksavote gamtos stichijos šėlsmą? Siųskite filmuotą medžiagą, nuotraukas ar informaciją adresu 15min@15min.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito