Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Krasnodaro krašto gyventojai nebuvo kaip reikiant informuoti apie gresiantį potvynį, nes informavimo sistema nesuveikė tinkamai

Krasnodaro krašto gyventojai nebuvo kaip reikiant informuoti apie gresiantį potvynį, nes informavimo sistema nesuveikė tinkamai, pareiškė Rusijos Nepaprastųjų situacijų ministerijos (NSM) vadovas Vladimiras Pučkovas.
Užlietas miestas
Užlietas miestas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Pirminiais vertinimais, gyventojų informavimas buvo organizuotas, bet, deja, kompleksinis darbas nebuvo atliktas. Vietos ir kai kurių tarnybų vadovai padarė klaidų“, – sakė V.Pučkovas per pasitarimą, atsakydamas į vicepremjero Dmitrijaus Rogozino klausimą, kodėl Kubanės gyventojai nebuvo informuoti apie potvynį.

Naujausiais duomenimis, per gaivalinę nelaimę Kubanėje žuvo 171 žmogus. Pirmadienio rytą neatpažinti buvo likę 20 žuvusiųjų.

Krasnodaro krašto administracijos spaudos tarnyba praneša, kad nuo potvynio nukentėjo 26,5 tūkst. žmonių, 3,3 tūkst. žmonių prarado visą savo turtą.

Pirmadienis paskelbta Rusijoje gedulo diena dėl potvynio aukų Kubanėje ir tragiškos autobuso avarijos Ukrainos Černigovo srityje, kuri šeštadienį nusinešė 14 maldininkų iš Rusijos gyvybes.

Krasnodaro krašto administracijos spaudos tarnyba praneša, kad nuo potvynio nukentėjo 26,5 tūkst. žmonių, 3,3 tūkst. žmonių prarado visą savo turtą.

Liepos 7-osios naktį per potvynį visiškai ar iš dalies buvo užtvindyti, Rusijos NSM duomenimis, maždaug 5 tūkst. gyvenamųjų namų trijuose Rusijos pietų miestuose – Krymsko, Gelendžiko ir Novorosijsko – taip pat kai kuriose Kubanės gyvenvietėse.

Įvykus tragedijai Kubanėje partija „Teisingoji Rusija“ gali iškelti klausimą dėl gubernatoriaus Aleksandro Tkačiovo atleidimo, pareiškė sekmadienį „eserų“ frakcijos narys Ilja Ponomariovas.

Pasak jo, Kubanėje nebuvo reikiamai organizuotas informavimas apie artėjantį potvynį.

„Esant tokiam finansavimui, kurį šiandien gauna Krasnodaro kraštas, tai atrodo kaip aplaidumas. Kol kas tai tik bendri samprotavimai. Artimiausiu metu būsiu Krymske ir įvertinsiu situaciją vietoje, po to informuosiu frakciją“, – sakė deputatas.

Pats A.Tkačiovas interviu laikraščiui „Izvestija“ pareiškė, kad klausimą, kiek vietos vietos pareigūnai atsakingi už tai, kas įvyko, spręs tyrimas ir teismas.

„Ne man tai spręsti. Bus tyrimas ir jis pateiks savo verdiktą, o, jeigu reikės, teismas priims sprendimą“, – sakė gubernatorius.

A.Tkačiovas taip pat pareiškė, kad tragedijos mastą galima paaiškinti jos netikėtumu.

„Nebuvo jokių požymių. Tokio vandens lygio, tokios vandens jėgos – to nebuvo niekada per visą 150 metų Krymsko rajono istoriją. Ir, žinoma, visa tai buvo visiškai netikėta. Bet kuris, net stiprus žmogus negalėjo pasipriešinti tokiai lavinai... Tai praktiškai neįmanoma. Tai mano pirmasis paaiškinimas, kodėl toks aukų skaičius.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas