Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 07 /17:29

Nufilmavo: Dagestano šachmatų čempionato dalyvė gyvsidabriu apnuodijo savo varžovę

Dagestano šachmatų čempionato dalyvė įtariama apnuodijusi savo varžovę, praneša Rusijos teisėsaugai artimas „Telegram“ kanalas „Shot“. Paviešintame vaizdo įraše iš stebėjimo kameros matyti, kaip mergina prieina prie vieno iš tuščioje varžybų salėje esančių stalų ir atlieka manipuliacijas su šachmatų lenta, po to nueina, apsižvalgiusi aplinkui. Preliminariais duomenimis, ji papylė gyvsidabrio.

Dėl to prie stalo vėliau sėdėjusiai šachmatininkei pasidarė bloga ir buvo iškviesta greitoji pagalba. Įtariamoji buvo atpažinta pasitelkiant kamerų vaizdus. Pasak „Shot“, merginos ilgą laiką konfliktavo.

„Telegram“ kanalas „Mash“ rašo, kad su incidentu siejama mergina prieš tai organizatorių klausė, ar kambaryje, kuriame vyks turnyras, veikia kameros. Jai buvo pasakyta, kad ne, tačiau paaiškėjo, kad tai netiesa.

Grėsmė visiems dalyviams

Incidentas įvyko rugpjūčio 2 d. Machačkalos šachmatų namuose. Vaizdo įraše matyti, kaip viena iš dalyvių studijuoja sąrašą, tada prieina prie stalo ir išpila nežinomą medžiagą, po to šachmatų figūra trina išsiliejusią medžiagą.

Dagestano sporto ministerija pranešė, kad šachmatininkė Amina Abakarova stalą, prie kurio turėjo žaisti jos varžovė, Europos čempionė Umaiganat Osmanova iš Kaspijsko, apliejo gyvsidabrio junginiais. Dėl to jai pasidarė bloga ir prireikė medikų pagalbos. Varžybos buvo sustabdytos.

„Jos veiksmai galėjo baigtis pačiu nelaimingiausiu įvykiu ir sukelti grėsmę visų šachmatų name esančių žmonių, įskaitant ją pačią, gyvybei. Dabar ji turės atsakyti už tai, ką padarė, prieš įstatymą. Kartu Amina Abakarova buvo nedelsiant pašalinta iš Dagestano čempionato, jai gresia diskvalifikacija visam gyvenimui, atleidimas iš darbo ir baudžiamasis persekiojimas“, – sakė Dagestano sporto ministras Sažidas Sažidovas.

Rusijos šachmatų federacijos prezidentas Andrejus Filatovas pranešė, kad Amina Abakarova laikinai nušalinta nuo visų varžybų – iki teisėsaugos institucijų išvadų, kuriomis remiantis bus priimtas galutinis sprendimas.

Pasak kanalo „Mash“, įtariamoji buvo sulaikyta. Paaiškėjo, kad ji yra Šiaurės Kaukazo federalinės apygardos šachmatų čempionė. Preliminariais duomenimis, ji ėmėsi nuodijimo, kad iš turnyro išstumtų savo varžovę.

VIDEO: Kameros užfiksavo: Dagestano šachmatininkė gyvsidabriu apnuodijo savo varžovę

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas