Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nufilmuota, kaip Izraelio raketa sunaikina rusišką zenitinį kompleksą

Izraelio kariuomenės spaudos tarnyba savo „Twitter“ paskyroje paviešino vaizdo įrašą, kuriame matomas momentas, kaip Izraelio raketa „Spike NLOS“ tiesiu taikymu artėja prie Rusijos gamybos zenitinio raketinės artilerijos komplekso „Pancyr-S1“.
Izraelio raketa artėja prie Rusijos gamybos zenitinio raketinės artilerijos komplekso „Pancyr-S1
Izraelio raketa artėja prie Rusijos gamybos zenitinio raketinės artilerijos komplekso „Pancyr-S1 / Kadras iš vaizdo įrašo

Žinutėje teigiama, kad kompleksas priklausė Irano karinėms pajėgoms. Kitų šaltinių teigimu, jis galėjo būti ir Sirijos kariuomenės nuosavybė.

Vaizdas nufilmuotas kamera, įmontuota pačioje raketoje, rašo lenta.ru. Įraše taip pat matyti trijų žmonių, stovinčių greta komplekso, siluetai. Raketai priartėjus prie komplekso minimaliu atstumu, vaizdo įrašas nutrūksta.

VIDEO: Izraelio raketa sunaikina rusišką zenitinį kompleksą

Kaip rašo „The Jerusalem Post“, raketos taikiniu tapo sistema SA-22. „SA-22 Greyhound“ yra rusų gamybos zenitinio raketinės artilerijos komplekso „Pancyr-S1“ pavadinimas pagal NATO klasifikaciją. Tai pirmas kartas, kai patvirtintas tokio įrenginio sunaikinimas per karinius veiksmus Sirijoje.

Ketvirtadienio naktį Izraelio karinės pajėgos atakavo įvairius Irano karinius objektus Sirijos teritorijoje, atsakydamos į savo pozicijų apšaudymą reaktyvine artilerija Golano aukštumose. Per dvi valandas trukusį atsakomąjį Izraelio antskrydį buvo suduota daugybė smūgių Irano objektams Sirijos teritorijoje ir Sirijos priešlėktuvinės gynybos įrenginiams.

Wikipedia.org nuotr./Zenitinis raketinės artilerijos kompleksas „Pancyr-S1“
Wikipedia.org nuotr./Zenitinis raketinės artilerijos kompleksas „Pancyr-S1“

Šių metų balandį naujienų agentūra „RIA Novosti“, remdamasi šaltiniu Rusijos gynybos ministerijoje, skelbė, kad Maskva per pastaruosius metus Damaskui perdavė iki 40 „Pancyr-S1“ sistemų. Šie kompleksai, kaip tvirtina, Rusijos kariuomenės specialistai, užtikrina artimą karinių ir civilinių objektų priedangą nuo atakų iš oro „visomis šiuolaikinėmis ir perspektyvinėmis oro atakų priemonėmis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas