Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nukauti devyni Pakistano oro bazę atakavę užpuolikai

Pakistano kariuomenė pranešė, jog jos pajėgos nukovė devynis ginkluotus vyrus, kurie šeštadienį užpuolė oro pajėgų treniruočių bazę, atsakomybę dėl išpuolio prisiėmus su Pakistano Talibanu susijusiai grupuotei.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Visi devyni teroristai buvo nusiųsti į pragarą“, – paskelbė kariuomenė pareiškime, pridūrusi, kad operacija atlikta.

Anksčiau kariuomenė paskelbė, kad trys vyrai nukauti prieš jiems įsiveržiant į bazę, o kiti trys užpuolikai buvo „užspeisti/izoliuoti“.

Pranešime spaudai atsakomybę už ataką prisiėmė naujai susiformavusi kovotojų grupuotė „Tehreek-e-Jihad Pakistan“ (TJP), siejama su vietos „Tehreek-e-Taliban Pakistan“ (TTP) judėjimu.

Ginkluoti vyrai ankstyvą šeštadienio rytą įsiveržė į bazę Mianvalio mieste centriniame Pandžabe, prie sienos su Chaibero Pachtunchvos provincija.

„Saugumo pajėgos atliko sėkmingą operaciją, panaikindamos bet kokias grėsmes aplinkinėje teritorijoje“, – paskelbė kariuomenė.

Pasak pareiškimo, per ataką buvo apgadinti trys nebenaudojami orlaiviai, kurių palaipsniui atsisakoma, tačiau daugiau detalių nepateikiama.

Analitikai sako, kad kovotojų grupuotės įsidrąsino 2021 metais į valdžią kaimyniniame Afganistane grįžus Talibanui.

Pakistanas nuolat kaltina kaimynus priglobiant kovotojus, kurie planuoja ir rengia atakas iš Afganistano teritorijos, tačiau Talibano vyriausybė tokius kaltinimus neigia.

Visgi išpuoliai Pandžabo provincijoje yra reti.

TTP judėjimas laikosi griežtos islamistinės ideologijos kaip ir jų sąjungininkai Afganistane. Jie daugiausiai taikosi į saugumo pajėgas, bet kartais dėl smurto protrūkių nukenčia ir civiliai.

Per vėliausią ataką penktadienį žuvo 14 karių, kai jų kolona buvo užpulta Beludžistano provincijoje. Taip pat penktadienį šeši civiliai žuvo užpuolus policijos automobilį Chaibero Pachtunchvos provincijoje.

Beludžistane dešimtmečiais vyksta etninių beludžių partizanų sukilimas prieš vyriausybę, ją kaltinant išnaudojant gausius provincijos dujų ir mineralų išteklius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito