Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nuo gimimo visiškai paralyžiuotas paauglys turi įrodyti, kad negali dirbti

Aštuoniolikmečio Liamo Barkerio tėvas pasipiktino. Sunkią negalią turintis jo sūnus turėjo įrodyti, kad negali dirbti tam, kad ir toliau gautų pašalpą. Tiesa, iš pradžių niekas netikėjo, kad gimęs berniukas išgyvens daugiau nei tris mėnesius − jis gimė paralyžiuotas ir nuo gimimo iki dabar gyvybę jam palaiko aparatai.
Medicina
Medicina / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau berniukas baisias prognozes paneigė ir praėjusių metų gruodį sulaukė savo pilnametystės. Nepaisydamas to, kad gimė nepaprastai sunkios būklės, kuri apibūdinama kaip „raumenų išsekimo liga“. Berniukui reikalingas respiratorius, kad galėtų kvėpuoti ir nuolatinė jo tėvų Philo Barkerio ir Michellės Barker priežiūra, rašo „Daily Mail“.

Tėvai laukė žinių, kad jų sūnus turės teisę į išmokas. Tačiau buvo šokiruoti gavę laišką, kad L.Barkeris galėtų pretenduoti į išmokas, tačiau jis turi sudalyvauti „darbo interviu“. Prieš dvi savaites M.Barker, kuri taip pat turi ir 12 metų dukrą, sužinojo, kad L.Barkerio vaiko paramos išmokų teikimas sustabdytas.

„Laišką radau praėjusią savaitę. Mes buvome išvykę savaitei ir jis buvo, kai grįžome. Aš paskambinau Stocktono išmokų centrui ir telefonu atsiliepusi moteris paklausė manęs, ar jis gali dirbti. Aš pabandžiau jai paaiškinti sūnaus medicininę būklę, o ji tiesiog pasakė, kad atsakymas gali būti tik „taip“ arba „ne“ ir kad tai yra standartinė klausimo forma“, − pasakojo P.Barkeris.

Jis paaiškino, kad jo sūnus negali dirbti, bet moteris atsakė, kad berniukui gali tekti dalyvauti interviu ir gauti medicininį įvertinimą. Tėvas paaiškino, kad vienintelė vieta, kurioje sūnus gali lankytis, yra ligoninė ir nėra jokios galimybės jam atvykti į interviu. Šeima vis dar laukia nurodymų, kaip elgtis.

Tėvas mano, kad darbo birža turėtų žinoti realią L.Barkerio situaciją, nes jie turi vaikino Valstybinio draudimo numerį.

„Aš buvau labai susierzinęs. Jie turėjo aštuoniolika metų tikrajai padėčiai išsiaiškinti. Kaip jis turėtų nueiti į darbo pokalbį? Juk negali net atsakinėti. Bendrauti jis gali tik mirksėdamas, taigi aš nežinau, kur jie tikisi jį įdarbinti. Jei kitas žmogus turėtų šią sveikatos bėdą, ir neturėtų slaugytojo visai dienai, jie greičiausiai prarastų išmokas ar nežinotų ką daryti. Tokia situacija suteikia labai daug liūdesio. Nemanau, kad jie tikrai supranta realybę. Jei tik pasižiūrėtų į Valstybinio socialinio draudimo numerį ar pažiūrėtų vaizdo medžiagą, iškart suprastų, kad sūnus dirbti negali“, − kalbėjo vaikino tėvas.

Darbo ir pensijų departamento atstovai sako, kad kandidatai į išmokas turi būti neįgalūs (negalėti dirbti) ir jiems turi būti reikalinga ilgalaikė priežiūra. „Dažnai būna taip, kad augantis vaikas pasikeičia. Jei kažkas negali dirbti jokio darbo, tuomet jie tikrai gaus nedarbingumo išmokas“, − teigia Darbo ir pensijų departamento atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas