Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Afrikos idėja Glazge susirinkusioms galioms – tegu turtingieji parodo pavyzdį

Žiniasklaidos startuolio „Big Cabal“ darbuotojai norėjo atsisakyti dyzelinio generatoriaus, bet jiems reikėjo kažko, kad veiktų biuro oro kondicionieriai. Jų generatorius buvo triukšmingas, brangus ir – turbūt blogiausia – kenksmingas aplinkai.
COP26 susitikimas
COP26 susitikimas / „The New York Times“/Kieran Dodds nuotr.

Tikėdamasi ekologiškesnio problemos sprendimo, „Big Cabal“ komanda 2019 metais savo dviejų aukštų biurų pastatui įsigijo saulės baterijas.

Pereiti prie saulės energijos pagal planą neleido ir nesklandumai, užklupę šią įmonę. Tačiau jie puikiai atskleidžia, su kokiais dideliais iššūkiais Afrika susiduria vykstant klimato kaitai.

Šiame regione gausu iškastinio kuro ir jis noriai jį naudoja, kad sutvarkytų savo liūdnai pagarsėjusius nepatikimus elektros tiekimo tinklus. Tačiau norint sulėtinti visuotinį atšilimą, Afrikai reikia deginti mažiau naftos ir dujų, o ne daugiau. Be to, šis žemynas kaista daug sparčiau nei likęs pasaulis.

„Big Cabal“ iš pradžių pamatė, kad saulės kolektorių priežiūros išlaidos yra maždaug tris kartus didesnės nei generatoriaus. Ir, nors įmonės finansų vadovė Sophia Abu ieškojo galingiausių įrenginių, kokius tik įmonė galėjo sau leisti, jų vis tiek nepakako oro kondicionieriams.

Taigi, kol „Big Cabal“ darbuotojai, rašantys apie technologijų ir kultūros naujienas, leipo vasaros karštyje, kintamosios srovės įrenginiai linksmai sau dūzgė ir patalpose cirkuliavo šiltą orą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito