Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Ar tikrai delta atmaina pavojingesnė jaunimui?

Neseniai Jungtinėse Valstijose, „CoxHealth“ medicinos centre Springfilde, Misūrio valstijoje, nuo COVID-19 mirė 28 metų pacientas. Praėjusią savaitę 21 metų koledžo studentas toje pačioje įstaigoje buvo paguldytas į intensyviosios terapijos skyrių.
Reanimaijos skyrius dirbantis su Covid-19 pacientais Respublikinėje Panevėžio ligoninėje
Respublikinės Panevėžio ligoninės Intensyvios terapijos ir reanimacijos skyriaus darbuotojai slaugo koronavirusu sergančius pacientus / Benas Gerdžiūnas

Daugybė pacientų, sergančių COVID-19, dabar patenkančių į ligonines, yra ne tik neskiepyti – jie yra daug jaunesni nei 50 metų, o tai labai skiriasi nuo silpnos sveikatos, vyresnio amžiaus pacientų, kurie daugiausia būdavo guldomi į ligonines praėjusiais metais.

Baton Rouge mieste, Luizianoje, jauni žmonės, neturintys jokių rizikos veiksnių, paprastai lemiančių sunkesnę ligos eigą, tokių kaip nutukimas ar diabetas, taip pat atvyksta į skubios pagalbos skyrių labai sunkiai sirgdami. Neaišku, kodėl taip yra.

Gydytojai, dirbantys COVID karštuosiuose taškuose visoje šalyje, sako, kad į jų ligonines pakliūvantys pacientai nėra tokie, kaip tie, kurių jie sulaukdavo pernai.

Naujai atvykstantys žmonės beveik visada būna neskiepyti ir paprastai jauni, daugelis – 20–30 metų. Be to, atrodo, kad jie serga sunkiau nei jaunesni pacientai praėjusiais metais, o jų būklė blogėja sparčiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas