Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: „Brexit“ sukeltas protų nutekėjimas – auksinė galimybė Estijai

Iš pradžių Vicky Brock sunkiai sekėsi žemėlapyje rasti Estiją, o kai pernai gruodį ji susiruošė skristi į šią Baltijos šalį, pasiėmė tik rankinį bagažą, manydama, kad kelionė bus trumpa.
Talinas
Talinas / „Scanpix“ nuotr.

Praėjus vienuolikai mėnesių, technologijų srities verslininkė iš Jungtinės Karalystės V.Brock vis dar gyvena ir dirba šioje buvusioje sovietinėje valstybėje – save ji vadina „Brexit pabėgėle“.

V.Brock padalijo savo Škotijoje įsikūrusį startuolį ir pusę jo perkėlė į Estiją, 1,3 milijono gyventojų turinčią šalį, kuri mielai priima įmones, norinčias pabėgti nuo reglamentų ir finansinių kliūčių, kurias „Brexit“ kelia britų kompanijoms, užsiimančioms verslu Europoje.

Tą patį padarė ir keli tūkstančiai kitų įmonių vadovų – kai kurie fiziškai persikraustė į užsienį, kaip V.Brock, bet dauguma liko Jungtinėje Karalystėje, tik savo verslą perregistravo Estijoje.

Taip elgdamiesi, jie gali pasinaudoti šalies naryste Europos Sąjungoje ir gauti tai, ko Jungtinė Karalystė neteko: laisvą prieigą prie milžiniškos, daugiau nei 400 milijonų žmonių turinčio bloko bendrosios rinkos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas