Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Išradingas architektas iš Afrikos meta iššūkį klimato pokyčiams

Vienas iš daugelio klimato pokyčius spartinančių veiksnių yra žmogaus sukurta aplinka – struktūros, per daugelį amžių sukurtos žmonių, įskaitant įvairius pastatus ir infrastruktūrą, tokią kaip tiltai ir keliai.
Pastatas ant vandens
Pastatas ant vandens / „The New York Times“/Kriolscope nuotr.

Šiandien žmonės vis dažniau susimąsto apie tai, kaip daryti mažiau žalos ir kaip statyti tvariau, taip pat kaip padėti aplinkai, o ne ją naikinti.

Vienas iš tokių žmonių yra architektas Kunle Adeyemi, savo darbe besivadovaujantis principu, kad gamta ir architektūra iš tikrųjų gali darniai koegzistuoti.

Gimęs Nigerijos šiaurėje, Kadunoje, 45 metų K.Adeyemi yra žinomas savo tvariais projektais – „Black Rhino Academy“ („Juodojo raganosio“) akademija Karatu mieste Tanzanijoje ir „African Water Cities“ („Afrikos vandens miestai“) – pastarasis projektas yra ekosistemos, sukonstruotos didelėse ir sparčiai besivystančiose urbanistinėse pakrančių zonose.

Šie projektai skirti priartinti žmones prie jiems natūralios aplinkos.

K.Adeyemi taip pat yra žmogus, suprojektavęs plaukiojančią „Makoko“ sistemą – trikampes konstrukcijas ant vandens penkiuose pasaulio miestuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas