Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Jis gerai pažįsta Vladimirą Putiną – ir jis baiminasi dėl Ukrainos

Naujos Rusijos invazijos į Ukrainą grėsmei augant, vienos Europos valstybės vadovas, turintis daugiausia patirties dirbant su Vladimiru Putinu, skambino ir dalijo patarimus Prancūzijos prezidentui Emmanueliui Macronui ir kitiems pasaulio lyderiams, labai norėjusiems įžvalgų apie sudėtingą rytuose esančią jo šalies kaimynę.
Sauli Niinisto
Sauli Niinisto / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Ką manai apie tai, apie tai, o kaip tas ar anas?“ Aš stengiuosi būti naudingas“, – paaiškino Suomijos prezidentas Sauli Niinisto, į jo rezidenciją plūstant nuo sniego ir užšalusios įlankos atsispindinčiai akinamai skaisčiai šviesai.

„Jie žino, kad aš pažįstu V.Putiną, – pridūrė jis. – Be to, kartais nutinka ir atvirkščiai – V.Putinas kartais manęs paklausia: „Na, kodėl savo draugams vakariečiams nepasakei to ir ano?“

73 metų S.Niinisto teigimu, jo vaidmuo – ne tik pabūti Šiaurės šalių bėgūnu, pernešančiu žinutes tarp Rytų ir Vakarų, bet ir pasienio vertėju, aiškinančiu abiems pusėms kitos mąstymą.

Vokietijos kanclerei Angelai Merkel, kuri daug metų vadovavo Europos deryboms su V.Putinu, pasitraukus iš politikos, S.Niinisto vaidmuo, nors mažesnis, tapo gyvybiškai svarbus, ypač dabar, vis garsiau dundant karo būgnams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas