Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Jungtinė Karalystė drąsiai atsidaro, o pasaulis stebi sulaikęs kvapą

Jau visai netrukus daugiau nei 60 tūkstančių futbolo sirgalių suplūs Londono Vemblio stadioną, kur vyks Europos futbolo čempionato finalinės rungtynės. O britai keliautojai, pasiskiepiję dviem vakcinos dozėmis, greitai bus vėl įleidžiami į Vokietiją, kuri iki šiol draudė jiems atvykti. Elgiamasi drąsiai, bet žvilgsniai į Jungtinę Karalystę – itin įdėmūs.
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas
Angela Merkel ir Borisas Johnsonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Šalies ministras pirmininkas Borisas Johnsonas sako, kad liepos 19-ąją Londonas ketina panaikinti daugumą dar galiojančių dėl koronaviruso įvestų apribojimų – tą dieną britų spauda jau spėjo praminti „Laisvės diena“.

Visa tai vyksta šalyje, praėjusį penktadienį pranešusioje apie 27 125 naujus viruso atvejus – jų buvo 52 procentais daugiau nei prieš savaitę.

Jungtinės Karalystės pasiryžimas vėl atsiverti net ir stebint staigų atvejų augimą yra drąsus eksperimentas, kurį atidžiai stebės JAV ir visa Europa: ar šalis, kurioje dauguma suaugusiųjų jau yra vakcinuoti, gali išmokti gyventi su koronavirusu?

„Pasaulis stebi Jungtinę Karalystę, norėdamas sužinoti, kaip atrodo gyvenimas su COVID, kai daug žmonių paskiepyti, – sakė Devi Sridhar, Edinburgo universiteto pasaulinės visuomenės sveikatos programos vadovė. – Per ateinančias kelias savaites paaiškės, ar toks statymas pasiteisino, ar atvirkščiai – galiausiai sulauksime dar vienos didelės hospitalizacijų bangos.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas