Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Ką daro JAV – įspėja apie V.Putino veiksmus ar jį tyčia provokuoja?

Svarbiausiomis akimirkomis nuo tada, kai prieš du mėnesius įsiplieskė Ukrainos krizė, JAV prezidentas Joe Bidenas ir jo padėjėjai visaip stengiasi atskleisti Rusijos lyderio Vladimiro Putino planus, išslaptina žvalgybos surinktą informaciją apie tolesnius jo veiksmus ir vadina jį „agresoriumi“.
Vladimiras Putinas ir Joe Bidenas
Vladimiras Putinas ir Joe Bidenas

JAV administracija atskleidė informaciją, kurią buvo galima gauti tik bent tam tikru mastu įsiskverbus į Rusijos karines ir žvalgybos sistemas.

Iš pradžių Pentagonas viešai paskelbė, kad pajėgos, kurias V.Putinas telkia prie Ukrainos iš trijų pusių, prieš prasidedant invazijai pasieks 175 tūkst. karių ar net daugiau – tokių duomenų neįmanoma įžvelgti nagrinėjant palydovines nuotraukas.

Po kelių savaičių JAV administracija pareiškė, kad Maskva bandys surengti provokaciją – „klaidinamąjį išpuolį“ prieš JAV pajėgas ar sąjungininkus – siekdama sukurti pretekstą imtis veiksmų.

Tada Vašingtonas paskatino britus atskleisti Rusijos planą Ukrainos sostinėje Kijeve įtaisyti marionetinę vyriausybę.

Kiekvienas tų žingsnių buvo dalis strategijos, kuria mėginama aplenkti rusus srityje – informaciniame kare – kurioje Maskva jau seniai pasiekė didelio meistriškumo.

Tačiau tokie Rusijos kėslų atskleidimai taip pat iškėlė klausimą, ar, bandydama sužlugdyti Maskvos veiksmus ir apie juos iš anksto pranešdama, JAV valdžia tikrai atgraso Rusiją nuo tų veiksmų, ar kaip tik juos paskatina.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas