Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Kinijoje plinta sąmokslo teorija – koronaviruso pandemiją sukėlė JAV

Kai Kinijoje pradėjo sklisti sąmokslo teorija, teigianti, kad naujasis koronavirusas ištrūko iš karinės JAV laboratorijos, iš pradžių į ją mažai kas kreipė dėmesio. Dabar valdančioji Komunistų partija propaguoja šią idėją su vis didesniu entuziazmu.
Kinų laikraščio „Global Times“ būstinė
Kinų laikraščio „Global Times“ būstinė / „The New York Times“/Giulia Marchi nuotr.

Šią savaitę Kinijos užsienio reikalų ministerijos atstovas ne kartą panaudojo oficialų podiumą, kad plačiau paskleistų neįrodytas hipotezes, esą gali būti, jog koronavirusas pirmą kartą ištrūko iš tyrimų centro Fort Detrike, Merilando valstijoje.

Komunistų partijos oficiozinis leidinys „Global Times“ liepos mėnesį net paleido internetinę peticiją, raginančią ištirti šią laboratoriją, ir teigia, kad jau surinko daugiau nei 25 milijonus parašų.

Valdžios atstovai ir valstybinė žiniasklaida pastaruoju metu vis dalijasi patriotinės kinų hiphopo grupės daina, taip pat remiančia šį teiginį – joje yra žodžiai: „Kiek sąmokslų ištrūko iš iš jūsų laboratorijų? Kiek paženklintų lavonų?“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas Kinijoje
AFP/„Scanpix“ nuotr./Koronavirusas Kinijoje

Pekinas skleidžia nepagrįstas teorijas, kad Jungtinės Valstijos gali būti tikrasis koronaviruso šaltinis, ir tuo pat metu priešinasi pastangoms tirti pandemijos kilmę Kinijoje.

Dezinformacijos kampanija prasidėjo praėjusiais metais, tačiau Pekinas pastarosiomis savaitėmis padidino apsukas, išduodamas savo nerimą dėl to, kad bus apkaltintas sukėlęs pandemiją, dėl kurios visame pasaulyje mirė milijonai žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas