Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„NY Times“: Modernus paminklas Holokaustui Ukrainoje traukia lankytojus ir skaldo visuomenę

Skelbimas vienoje internetinėje pažinčių platformoje – tinderio atitikmenyje ukrainiečių kalba – neskambėjo itin romantiškai. „Palieskite Babyn Jaro tragediją“, – kvietė reklama, siūlanti vartotojams sužinoti daugiau apie vienas didžiausių masinių žydų žudynių Antrojo pasaulinio karo metais. Jos buvo įvykdytos Kijeve.
Paminklas holokaustui Ukrainoje
Paminklas holokaustui Ukrainoje / „The New York Times“/Brendan Hoffman nuotr.

Šis pasiūlymas nebuvo atsitiktinis. Šią savaitę Ukrainai minint 80-ąsias Babyn Jaro žudynių metines, reklama virtualioje erdvėje, modernaus meno instaliacijos ir įvairūs auditorijos pritraukimo būdai, pavyzdžiui, virtualūs žaidimai, tapo neatskiriama gerai finansuojamų pastangų atnaujinti Holokausto minėjimą dalimi.

Bet esą pernelyg į technologijas sutelktas požiūris sulaukė tradicionalistų kritikos – jie teigia, kad tai pakerta temos rimtumą ir iškilmingumą.

Naciai prie Babyn Jaro sušaudė dešimtis tūkstančių žydų, romų, ukrainiečių ir rusų karo belaisvių. Tarp aukų taip pat būta psichiatrinių ligoninių pacientų ir kitų žmonių.

Vis dėlto organizatoriai padarė išvadą, kad modernesnis temos pristatymas pritrauktų daugiau žmonių. Ir atrodo, kad jiems pavyko, nors daugelis ankstesnių bandymų nepasiteisino.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas