Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„NY Times“: Naujos komentarų taisyklės – galvos skausmas Australijos žiniasklaidai

Dylanas Volleris Australijoje jau ir šiaip buvo prieštaringai vertinamas veikėjas, kai feisbuke ėmė rodytis jam skirti nerimą keliantys, smurtiniai ir akivaizdžiai melagingi kaltinimai.
Internetas (asociatyvi nuotr.)
Internetas (asociatyvi nuotr.) / 123RF.com nuotr.

D.Volleris išgarsėjo per naktį 2016-aisiais, kai televizijos naujienų reportaže apie netinkamą elgesį su policijos sulaikytais nepilnamečiais buvo parodyta jo nuotrauka, kurioje jis, septyniolikmetis, su ant galvos užmaukšlintu gobtuvu buvo pririštas prie kėdės.

Toks vaizdas, kuris sulaukė palyginimų su kalinių Irako Abu Ghraibo mieste nuotraukomis, sukrėtė daugelį australų ir paskatino valstybės institucijas pradėti tyrimą.

Po straipsnių apie šį tyrimą, kuriuos parašė ir savo feisbuko puslapiuose paskelbė pagrindinės Australijos naujienų agentūros, keli komentatoriai užsipuolė D.Vollerį.

Jam buvo mesta įvairiausių melagingų kaltinimų, pavyzdžiui, kad D.Volleris išprievartavo pagyvenusią moterį ir užpuolė Gelbėjimo armijos savanorį gesintuvu, jį apakindamas.

Užuot stojęs akis į akį su komentatoriais, D.Volleris padavė į teismą žiniasklaidos priemones, teigdamas, kad jos griauna jo reputaciją, leisdamos palikti tokius komentarus apie jį savo feisbuko puslapiuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento