„NY Times“: Netrukus mūsų lėkštėse – žuvis ir jūros gėrybės iš laboratorijos

Virtuvės šefas Tsang Chiu Kingas savo valgiaraštyje ruošia subtilų, bet reikšmingą pokytį: kai kuriuose patiekaluose žuvį jis netrukus pakeis iš augalinių baltymų pagaminta jos imitacija.
Veganiški patiekalai
Veganiški patiekalai / „The New York Times“/Kelsey McClellan nuotr.

„Jos skonis lengvas ir švelnus, o konsistencija visai kaip jūrinio ešerio, tik šiek tiek kietesnė“,– sakė Tsang Chiu Kingas, turėdamas omenyje patiekalus, kuriuos jis pristato „Ming Court“ – „Michelin“ žvaigždutę turinčiame restorane Honkonge.

Norėdamas išgauti ryškesnį skonį, jis papildo patiekalą tokiais ingredientais kaip datulės ir godži uogos.

„Tai mūsų klientams bus visiškai nauja patirtis – jie gali būti maloniai nustebinti, o tai padės mūsų verslui“, – sakė jis.

„The New York Times“/Tory Ho nuotr./Tsang Chiu Kingas
„The New York Times“/Tory Ho nuotr./Tsang Chiu Kingas

Po to kai daugelį metų veganiški mėsainiai ir pieno pakaitalai tūnojo rinkos periferijoje, šiandien augaliniai produktai Jungtinėse Valstijose įsiveržė į daugumos maisto žinovų ir gurmanų virtuves ir lėkštes. Iš dalies taip yra todėl, kad vis daugiau įmonių nori įtikti visavalgiams, kurie stengiasi valgyti mažiau mėsos, o ne visiškai jos atsisakyti.

Dabar, kai įmantrūs žuvies pakaitalai pradeda pritraukti investicijas ir skinasi kelią į restoranus JAV ir kitose šalyse, žmonės, kurie domisi žuvies sektorių, sako, kad gali būti, jog tokie produktai pagaliau stovi prie didelio augimo slenksčio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų
Reklama
Išskirtinės „Lidl“ ir „Maisto banko“ kalėdinės akcijos metu buvo paaukota produktų už daugiau nei 75 tūkst. eurų
Akiratyje – žiniasklaida: tradicinės žiniasklaidos ateitis