„NY Times“: Pieno barai Afrikoje – tradicija, krizė ir naujos galimybės

Neseniai vieną karštą popietę saulės kepinamoje kalvotoje Ruandos sostinėje taksi motociklo vairuotojas, dvi moterys, ryšinčios panašiomis skarelėmis, ir per ausines muzikos besiklausanti paauglė lūkuriavo prie nedidelio pakelės kioskelio. Visi jie norėjo atsigaivinti tu pačiu gėrimu – pienu.
Pieno baro klientas Kigalyje
Pieno baro klientas Kigalyje / „The New York Times“/Jacques Nkinzingabo nuotr.

„Dievinu pieną“, – sakė taksi motociklo vairuotojas Jeanas Bosco Nshimyemukiza, iš didelės stiklinės gurkšnodamas šviežią pieną, ant viršutinės lūpos jo lūpos palikusį baltą „ūsą“.

„Pienas ramina, – šyptelėjo jis. – Malšina stresą. Gydo.“

J.B.Nshimyemukiza ir kiti sėdėjo pieno bare – viename iš šimtų tokių barų, kurių galima pamatyti visur Kigalyje ir kurių rastumėte visoje nedidelėje, 12 milijonų gyventojų turinčioje Centrinės Afrikos šalyje.

Ruandoje pienas yra mėgstamas gėrimas, o pieno barai yra gyventojų mėgstama atsipalaidavimo vieta, kurioje jie derina gėrimo malonumus su draugiška atmosfera.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pasisemti ilgaamžiškumo – į SPA VILNIUS
Akiratyje – žiniasklaida: ką veiks žurnalistai, kai tekstus rašys „Chat GPT“?
Reklama
Išmanesnis apšvietimas namuose su JUNG DALI-2
Reklama
„Assorti“ asortimento vadovė G.Azguridienė: ieškantiems, kuo nustebinti Kalėdoms, turime ir dovanų, ir idėjų