Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
09 16

Nyderlandų ministras Vilniuje: „Rusija jau planuoja kitą etapą po karo Ukrainoje“

Pirmadienį Lietuvoje pirmą kartą viešintis Nyderlandų gynybos ministras Rubenas Brekelmansas susitikimo metu su Lietuvos kolega Laurynu Kasčiūnu diskutavo apie būtinybę užtikrinti veiksmingą NATO valstybių oro erdvės apsaugą ir pažymėjo, kad bendras Aljanso atsakas turi būti aiškus: „Kuo ilgiau apie tai galvosime, Rusija tai gali suprasti kaip mūsų silpnumą“.

Po šiemet užfiksuotų incidentų, kai masinio Ukrainos apšaudymo metu ne vienas Rusijos bepilotis orlaivis įskrido į Rumunijos ir Lenkijos teritorijas bei prieš daugiau nei savaitę užfiksuoto rusų dronų įskridimo į kaimyninės Latvijos oro erdvę, kuri vėliau pasidalijo jo nuolaužų vaizdais, ne juokais susirūpinta Rusijos pašonėje esančių NATO valstybių oro erdvės apsauga.

Oro gynyba buvo ir vienas pagrindinių Nyderlandų ministro R.Brekelmanso ir L.Kasčiūno diskusijos objektų.

Šių metų liepą Nyderlandai kelioms savaitėms pratyboms Lietuvoje dislokavo ilgojo nuotolio raketų sistemas „Patriot“. Vizito metu R.Brekelmansas užsiminė, kad Amsterdamas ateityje tai norėtų daryti dažniau, nes supranta, kad oro gynyba yra gyvybiškai svarbi tokios priešininkės kaip Rusija atgrasymui, Tačiau jis pabrėžė, kad NATO privalo greitai apsispręsti dėl bendros strategijos, kaip apsaugoti Aljanso oro erdvę.

Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Nyderlandų ilgojo nuotolio oro gynybos sistemos „Patriot“ atvykimas į Lietuvą
Gretos Skaraitienės / BNS nuotr./Nyderlandų ilgojo nuotolio oro gynybos sistemos „Patriot“ atvykimas į Lietuvą

Išskirtiniame interviu portalui 15min Nyderlandų gynybos ministras R.Brekelmansas prisipažino nuogąstaujantis dėl tolesnių Rusijos planų: „Pažvelgus į jų pramonės ir mobilizacijos planus, matyti, kad jie jau planuoja į priekį. Jie rengia kitą etapą, galbūt po karo Ukrainoje“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas