Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlandų policija areštavo įtariamą „Islamo valstybės“ saugumo vadovą

Nyderlandų policija antradienį areštavo sirą, įtariamą Sirijos pilietiniame kare vadovavus ekstremistų grupuočių „Islamo valstybė“ (IS) ir „Jabhat al Nusra“ saugumui, paskelbė prokurorai.
Nyderlandų policija suėmė su ekstremistinėmis grupuotėmis Sirijoje susijusį asmenį
Nyderlandų policija suėmė su ekstremistinėmis grupuotėmis Sirijoje susijusį asmenį / „DPA“/„Picture-Alliance“/„Scanpix“

„Įtariama, kad užimdamas padėtį IS šis vyras taip pat prisidėjo prie grupuotės Sirijoje įvykdytų karo nusikaltimų“, – sakoma Nacionalinės prokuratūros pareiškime.

37 metų įtariamasis, kurio vardas neskelbiamas, buvo sulaikytas Arkelio kaimelyje maždaug 50 km į rytus nuo Roterdamo uostamiesčio, sakoma pranešime.

Šis asmuo, kaip įtariama, 2015–2018 metais užėmė „vadovaujamą poziciją IS saugumo tarnyboje“. Dvejus metus prieš tai jis, kaip teigiama, tokį patį darbą dirbo „Jabhat al Nusra“. Pasak prokurorų, abiem atvejais jis veikė į pietus nuo Damasko esančioje Jarmuko pabėgėlių stovykloje ir aplink ją.

Įtariamasis 2019 metais kreipėsi dėl prieglobsčio Nyderlanduose, o vėliau apsigyveno Arkelyje. Vasario 20 dieną jis stos prieš tyrimą atliekantį teisėją Hagoje.

Tai ne pirmas kartas, kai Nyderlandų pareigūnai areštuoja su Sirijos konfliktu siejamus įtariamuosius. Pernai olandų teismas nuteisė du brolius sirus, 2011–2014 metais užėmusius aukštus postus „Jabhat al Nusra“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas