Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nyderlanduose sparčiai daugėjant COVID-19 atvejų planuojami griežti suvaržymai

Nyderlandai prieš Kalėdas turi paskelbti griežtas kovos su koronavirusu priemones, tarp kurių gali būti visų nebūtinų parduotuvių, teatrų, muziejų ir pramogų parkų uždarymas, pranešama pirmadienį.
Tuščia miesto gatvė Nyderlanduose
Tuščia miesto gatvė Nyderlanduose / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Nyderlanduose toliau sparčiai daugėjant užsikrėtimo atvejų, o mirties nuo COVID-19 atvejų skaičiui savaitgalį viršijus 10 tūkst., premjeras Markas Rutte 19 val. (20 val. Lietuvos laiku) kreipsis į šalies gyventojus.

M.Rutte kalbės ne iš įprastos spaudos konferencijų salės, o iš savo kabineto. Tai svarbu, nes paprastai taip daroma premjerui skelbiant svarbius pranešimus.

M.Rutte „dėl pastarojo meto įvykių, susijusių su COVID-19“, taip pat atidėjo pirmadieniui planuotą susitikimą su Belgijos premjeru Alexanderu De Croo.

Visų šalies politinių partijų parlamentinių frakcijų lyderiai vėliau pirmadienį turi susitikti vyriausybės rūmuose.

Karantino griežtinimas prognozuojamas po sekmadienį įvykusio vyriausybės krizinio pasitarimo, kurio metu aptartas greitas viruso plitimas, tą pačią dieną paskelbus apie kone 10 tūkst. naujų užsikrėtimo atvejų.

„Kokios tiksliai bus griežtesnės priemonės, dar nežinoma, bet yra daug požymių, kad kuriam laikui turės užsidaryti nebūtinos parduotuvės, – pranešė visuomeninis transliuotojas NOS. – Tai taip pat taikoma vietoms, kuriose renkasi žmonės, tokioms kaip muziejai, teatrai ir pramogų parkai.“

„Mokykloms taip pat gali tekti kuriam laikui užsidaryti, be to, ministrų kabinetas svarsto, ar rekomenduoti eiti iš namų tik tuomet, kai iš tikrųjų būtina“, – paskelbė NOS.

Su eksponentiniu COVID-19 atvejų kreivės augimu kovojanti kaimyninė Vokietija anksčiau paskelbė, kad nuo trečiadienio šalyje įsigalios dalinis karantinas, kurio metu nedirbs mokyklos ir nebūtinos parduotuvės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas