Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Nyderlanduose sulaikyti 3 asmenys, įtariami pažeidę ES sankcijas dėl eksporto į Rusiją

Nyderlandų prokurorai antradienį paskelbė, kad olandų pareigūnai, vykdydami tyrimą dėl tarptautinio tinklo, kuris, kaip įtariama, siekė apeiti Rusijai dėl jos invazijos į Ukrainą taikomas sankcijas, sulaikė tris asmenis.
EVA PLEVIER / REUTERS
EVA PLEVIER / REUTERS

Šio mėnesio pradžioje reidai buvo surengti 14-oje vietų ir juose dalyvavo pareigūnai iš Nyderlandų, Lietuvos, Latvijos, Vokietijos ir Kanados. Nyderlandų tyrėjai koordinavo sausio 9-osios operaciją, padedami Europos Sąjungos policijos ir bendradarbiavimo baudžiamosios teisenos srityje organizacijų Europolo ir Eurojusto.

Nyderlanduose buvo sulaikyti trys įtariamieji – du 56 ir 57 metų vyrai ir 54-erių moteris, pranešė Nyderlanduose įsikūrusi Europos kovos su sukčiavimu tarnyba. Tarnyba nepaviešino jų pavardžių ir įmonės, su kuria jie buvo susiję, pavadinimo.

Reidai buvo surengti po to, kai „buvo atliktas tyrimas dėl neteisėto technologinės ir laboratorinės įrangos, kuri gali būti naudojama kariniais tikslais, eksporto“, pranešė Eurojustas.

„Toks eksportas yra neteisėtas dėl visoje ES taikomų sankcijų, kurios buvo įvestos prasidėjus karui Ukrainoje“, – pridūrė agentūra.

Praėjusių metų pabaigoje Nyderlandų pareigūnai pradėjo tyrimą ir atskleidė „įmonių tinklą, kuriuo buvo naudojamasi siekiant apeiti eksporto į Rusiją draudimą“, sakoma Eurojusto pranešime.

Tinklo centre buvo Nyderlanduose registruota įmonė, kuri, Eurojusto teigimu, buvo įsteigta 2017 metais „elektrotechninės ir laboratorinės įrangos bei kitų prekių importui, eksportui ir pardavimui“.

Europos Sąjunga, reaguodama į karą Ukrainoje, Rusijai pritaikė įvairias sankcijas, o naujausios iš jų nukreiptos prieš pelningą deimantų pramonę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas