Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

NYT paskelbė vaizdo įrašą, kaip rusų kariai Bučoje nušauna dviratininką

„New York Times“ skelbia, kad pasirodė naujas vaizdo įrašas, kuriame yra įrodymų apie žiaurumus, įvykdytus Rusijos kariuomenei okupavus į šiaurės vakarus nuo Kyjivo esantį Bučos miestą.
Žudynės Bučoje sukrėtė pasaulį
Žudynės Bučoje sukrėtė pasaulį / Nuotr. iš V.Zelenskio „Telegram“ kanalo

Vaizdo įraše matyti, kaip dviratininkas, važiuojantis Bučos Vokzalnajos (stoties, – red. past.) gatve pasuka už kampo ir įvažiuoja į gatvę, kuria juda Rusijos šarvuočiai. Vos tik dviratininkas įveikia posūkį, rusų šarvuotis paleidžia kelis šūvius palei gatvę. Antras šarvuotis paleidžia du šūvius dviratininko link. Įvykio vietoje pakyla dulkių ir dūmų kamuolys.

Šį vaizdo įrašą iš oro nufilmavo Ukrainos kariškiai vasario pabaigoje, kai Rusijos pajėgos buvo užėmusios miestą. Jį nepriklausomai patikrino „The New York Times“.

Po kelių savaičių, Rusijos pajėgoms pasitraukus iš Bučos, antrajame vaizdo įraše, kurį irgi nepriklausomai patikrino „The Times“, šalia dviračio būtent šioje vietoje buvo nufilmuotas civiliais drabužiais vilkintis kūnas. Kūnas, kurio viena koja sužeista, guli už betoninio komunalinių paslaugų stulpo, subyrėjusio nuo akivaizdaus smūgio. Stulpo apgadinimai atitinka didelio kalibro šaudmenis. Asmens drabužiai – tamsiai mėlyna palaidinė ir šviesesnės kelnės – atitinka dviratininko aprangą.

Iš oro filmuotoje medžiagoje matomi Rusijos šarvuočiai atrodo kaip pėstininkų kovos mašinos BMD-4, kuriose paprastai montuojamos 100 milimetrų ir 30 milimetrų patrankos. Šalia dviejų šaudžiusių transporto priemonių, esančių toje pačioje gatvėje, užfiksuotos daugiau nei 20 Rusijos karinių transporto priemonių.

Karinis konvojus stovi Jablonskos gatvės sankryžoje, kur „The Times“ pirmadienį užfiksavo daugiau nei dešimt lavonų.

Palydovinės nuotraukos patvirtino, kad žmonės buvo nužudyti kovo mėnesį, kai Rusija kontroliavo miestą. Naujajame vaizdo įraše patvirtinama, kad Rusijos konvojus stovėjo toje vietoje, kur buvo rasta daug tų kūnų.

Ukrainos valdžios atstovai skelbia, kad Bučoje rasta apie 300 nužudytų civilių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne