Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

O.Danilovas: Rusija neturi šansų įveikti Ukrainą

Ukrainos nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius Oleksijus Danilovas pabrėžia, kad Rusija neturi jokių galimybių įveikti Ukrainą karinėmis priemonėmis.
Oleksijus Danilovas
Oleksijus Danilovas / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Galiu tvirtai pasakyti, kad, pirma, Rusija neturi jokių galimybių mus nugalėti karinėmis priemonėmis. Antra, pergalė bus mūsų. Ir trečia, mes išlaisvinsime visas savo teritorijas. Vienintelis klausimas – laikas“, – sakė O.Danilovas interviu televizijai NV.

Nacionalinio saugumo ir gynybos tarybos sekretorius pabrėžė, kad nori, jog ši pergalė ateitų kuo greičiau.

„Tai priklauso nuo ginklų tiekimo, taip pat ir nuo partnerių“, – pridūrė jis.

Kartu jis sakė, kad ginklų tiekimas Ukrainai iš šalių sąjungininkių vyksta, o teiginiai, kad šis tiekimas bus nutrauktas arba kad Ukraina bus „apleista“, nes Vakarai neva pavargo padėti – visa tai yra Rusijos informacinis įdirbis, neatitinkantis tikrovės.

Anot jo, Rusija „dabar yra itin sudėtingoje padėtyje“, o Ukrainos atžvilgiu Rusijos Federacija dabar turi vieną tikslą – vidinę destabilizaciją.

„Jei vokiečiai galvoja apie ateitį, jie tikrai turėtų būti pasaulio pusėje ir tikrai turėtų mums padėti, atsižvelgdami į visas istorines aplinkybes, kurios buvo ir, žvelgiant iš istorinės perspektyvos, kurios bus per ateinančius 10–15–20–40 metų“, – sakė O.Danilovas.

Mūsų prezidentas daro viską, kas įmanoma ir neįmanoma, kad mūsų kariuomenė gautų raketas. Kalbėdamas apie amerikietiškas raketas, O.Danilovas pabrėžė, kad labai norėtų, jog tai įvyktų „vakar“.

„Kiekvienoje šalyje vyksta savi procesai. Kiekviena šalis turi savo gyvenimą. Ir aš esu daugiau nei tikras, kad šios raketos bus mūsų šalies teritorijoje. Palaukime dar šiek tiek“, – pabrėžė O.Danilovas.

Kartu jis pažymėjo, kad vakarietiškų ginklų suteikimas dar nereiškia greitos pergalės, nes viskas daug sudėtingiau. Pasak jo, Ukrainai reikia modernios aviacijos, kad būtų panaikintas Rusijos Federacijos pranašumas ore. Jis sakė, kad Ukrainos pilotai ketina mokytis skraidyti F-16 naikintuvais jau šiek tiek pasiruošę.

„Patikėkite to, kaip greitai mūsų kariškiai įvaldo vieną ar kitą sudėtingą įrangą, pavydi kai kurios šalys“, – sakė O.Danilovas.

Jis sakė, kad Ukrainos kariškiai per du mėnesius įvaldė oro gynybos sistemų „Patriot“ valdymą, kai buvo teigiama, kad tam prireiks 9–12 mėnesių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas