Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Okupacinės valdžios reikalavimas: visi gyventojai šeštadienį privalo palikti Chersoną

Aneksuotos Chersono srities administracija pareikalavo, kad šeštadienį visi Chersono gyventojai paliktų miestą ir persikeltų į kairįjį Dnipro krantą.
Chersonas
Chersonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Dėl įtemptos padėties fronte, padidėjusio masinio miesto apšaudymo pavojaus ir teroristinių išpuolių grėsmės visi civiliai gyventojai privalo nedelsiant palikti miestą ir persikelti į kairįjį Dnipro krantą! Pasirūpinkite savo giminaičių ir artimųjų saugumu! Nepamirškite savo dokumentų, pinigų, vertingų daiktų ir drabužių“, – toks išplatintas reikalavimas.

Kaip Ukrainos leidiniui „Strana“ sakė Chersono gyventojai, daugelis neketina išvykti, nes tikisi, kad rusai netrukus pasitrauks „be kovos“ ir grįš Ukrainos ginkluotosios pajėgos.

Kiti, net ir tie, kurie nėra prorusiškai nusiteikę, išvyksta, nes baiminasi teiginių, kad Kachovkos užtvanka gali būti susprogdinta ir miestas užtvindytas. Dalis išvykstančiųjų planuoja vykti į Europą per Rusiją ir likti ten arba vykti per ES į Ukrainą.

V.Zelenskis: Ukrainos pajėgos demonstruoja gerus rezultatus Chersono srityje

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis sveikino Ukrainos pajėgų veiksmus perimant rusų ginklų pietinėje Chersono srityje, kur ukrainiečiai vykdo kontrpuolimą, o Generalinis štabas paskelbė, kad rusai Chersono mieste rengiasi gatvių mūšiams.

„Taip pat dėkoju 60-osios atskirosios pėstininkų brigados kariams... [Jų] junginiai demonstruoja gerus rezultatus Chersone“, – penktadienio vakaro kreipimesi sakė V. Zelenskis.

Pasak jo, nuo spalio pradžios pajėgos perėmė daugiau kaip 30 rusų šarvuočių, tūkstančius sviedinių tankams, tris artilerijos pabūklus, „padėsiančius išvaduoti mūsų žemę“.

Ukrainos pajėgų Generalinis štabas savo ruožtu šeštadienį ryte paskelbė, kad rusai okupuotame Chersono mieste rengiasi gatvių mūšiams, praneša ukrainiečių naujienų agentūra „Unian“.

Rusų kariai keliasi į paliktus būstus ir persirengia civiliais drabužiais, nurodė ukrainiečių Generalinis štabas.

„Priešas rengia Chersoną gatvių mūšiams“, – sakoma pranešime.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas