Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Oleksandras Ukrainoje be šeimos du mėnesius slėpėsi rūsyje – rusų okupacijoje

Ukrainiečių televizijos kanalas TSN paskelbė dar vieną istoriją iš karo fronto, kurios epicentre – devynmečio Oleksandro išgyvenimai. Vaikas buvo priverstas du mėnesius išbūti be savo tėvo ir besilaukiančios motinos, o šį laiką leisti su giminaičiais.
Devynmetis Oleksandras
Devynmetis Oleksandras / Kadras iš vaizdo medžiagos

Ukrainos naujienų agentūra UNIAN, cituojant TSN kanalo siužetą, rašo, kad berniukas du mėnesius praleido rūsyje, virš kurio vyko susišaudymai ir kraują stingdė sprogimai.

Atsidūrė epicentre

Rusijos sukelto karo pradžioje Oleksandras atsidūrė karo veiksmų epicentre, o likimas taip lėmė, kad jis buvo atskirtas nuo šeimos – motinos ir tėvo – ir slėpėsi pas giminaičius rūsyje.

Prasidėjus Kremliaus karių invazijai ir pradėjus atakuoti Stepovos miestą Zaporižios srityje, berniuko motina buvo nėščia – paskutinis nėštumo mėnesis. Oleksandro tėtis, baimindamasis dėl jos gyvybės, savo žmoną išvežė į ligoninę, o patį berniuką – pas giminaičius.

Tačiau situacija greitai pasikeitė ir Oleksandras pas gimines liko ilgiau nei planuota – ten praleido apie 2 mėnesius.

UNIAN pasakoja, kad Oleksandro tėvas niekaip negalėjo nuvykti pas gimines ir pasiimti savo sūnaus, nes jis atsidūrė Rusijos okupuotoje teritorijoje. Tuo metu devynmečio šeima liko vietovėje, kurios saugumu rūpinosi Ukrainos kariuomenė.

Evakuacijos koridoriai, kuriais buvo galima keliauti, buvo nuolat apšaudomi Rusijos karių.

Padėjo savanoriai

Šeima pasakoja, kad per šį laikotarpį, kai buvo vieni nuo kitų atskirti, jie kiekvieną dieną kalbėdavosi telefonu.

VIDEO: JAV pirmoji ponia atvyko į Ukrainą – susitiko su O.Zelenska, aplankė gyventojus

„Susiskambindavome, jis verkdavo, šaukdavo, kad išeis pėsčiomis, buvo isterijos, tačiau jo buvo neįmanoma pasiimti ir sesuo neleido jo, bijojo“, – apgailestaudama apie situaciją karo epicentre pasakoja Oleksandro mama.

Dabar šeima yra kartu, o devynmetis jau spėjo susipažinti su savo jaunesniąja seserimi, kuri gimė jam esant pas giminaičius.

Karo akivaizdoje šeimai vėl būti kartu padėjo savanorių komanda.

UNIAN rašo, kad per ilgą kelionę iš Rusijos okupuotos Ukrainos teritorijos pas savo tėvus Oleksandras buvo perduodamas tiesiog iš rankų į rankas.

Šiuo metu Oleksandras su savo tėvais ir mažąja seserimi gyvena vaistinėje, kuri buvo paversta karo migrantų prieglauda. Jie yra saugioje Ukrainos teritorijoje.

Pravda.ua skelbiama nuotr./Keturmetis Saša
Pravda.ua skelbiama nuotr./Keturmetis Saša

Žuvo daugiau nei 200 vaikų

Rusijos sukelto karo metu žuvo daugiau nei 200 vaikų. Prieš kelias dienas Ukrainos Generalinė prokuratūra „Telegram“ tinkle skelbė, kad karo metu Ukrainoje jau žuvo mažiausiai 225 vaikai, o 413 buvo sužeisti.

Oleksandro istorija nėra vienintelė, kurią pasakoja Ukrainos žiniasklaida.

Dar prieš mėnesį, balandžio pradžioje, Ukrainos žiniasklaidoje buvo plačiai pasakojama apie keturmetį Sašą, kuris buvo dingęs ir ieškomas nuo kovo vidurio. Berniukas dingo po to, kai kartu su močiute bandė evakuotis iš Vyšhorodo miesto.

Keturmetis buvo rastas negyvas Kyjivo srityje.

VIDEO: V.Zelenskis pabrėžė: „Ukrainoje greitai bus dvi Pergalės dienos“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas