Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Orkai iš tiesų išsikasė sau kapą“: po Kachovkos užtvankos sunaikinimo Krymas liko be vandens

Remiantis optimistiškiausiomis prognozėmis, vandens tiekimą Šiaurės Krymo kanalu bus galima atkurti tik kitų metų pavasarį, praneša naujienų agentūra „Unian“. Taip nutiko po Kachovkos užtvarnkos sunaikinimo.
Susprogdinta Naujosios Kachovkos hidroelektrinės užtvanka
Susprogdinta Naujosios Kachovkos hidroelektrinės užtvanka / Ukrainos generalinės prokuratūros nuotr.

Užtvanka palaikė Kachovkos tvenkinio vandens lygį. Iš šio tvenkinio buvo tiekiamas vanduo Krymo pusiasaliui.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Orkai bus išsikasę sau kapą“: Kachovkos užtvankos sunaikinimas yra liūdna žinia Krymui ir visai Rusijai

Kaip per televiziją sakė bendrovės „Ukrhydroenergo“ generalinis direktorius Igoris Sirota, po sprogimo Kachovkos hidroelektrinė buvo pasislinkusi nuo savo ašies, todėl laikui bėgant ją reikės išmontuoti.

„Vandens lygis užtvankoje jau yra 11 metrų (nuo vakar, o nuo šiandienos ryto – 10,42 m – „Unian“). Vadinasi, aiškiai suprantame, kad nei į vieną miestą, nei į Zaporožės atominę elektrinę, nei į, ypač į Krymo kanalą, nėra nė vienos užtvankos. Ir kol nebus pastatytas tiltas, kol vandens lygis nebus pakeltas iki tam tikro lygio, vanduo į Krymą nepateks. Esu daugiau nei įsitikinęs, kad net ir pastačius tiltą, artimiausia perspektyva (vandens tiekimo Krymo kanalu atnaujinimas ) – tai kitų metų pavasarį...“, – sakė I.Sirota.

Pasak jo, Kachovkos hidroelektrinė negalės būti atstatoma.

„Buvo susprogdinta visa turbinų salė ir visi agregatai. Hidroelektrinė yra pasislinkusi nuo savo ašies, todėl laikui bėgant turėsime ją išmontuoti“, – pažymėjo I.Sirota.

Priminsime, kad sprogimai nugriaudėjo milžiniškoje Nova Kachovkos hidroelektrinės užtvankoje pietų Ukrainoje – nusausinant vieną didžiausių žemyno dirbtinių rezervuarų. Įvykus sprogimui, teko evakuoti tūkstančius žemupyje gyvenančių žmonių, buvo užteršta žemė, sunaikintas didelis elektros energijos generatorius, sukelta vandens tiekimo problemų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas