Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pabėgėlius Vokietijoje užpuolė Hitlerio ūsiukus prisiklijavęs chuliganas

Vyras, prisiklijavęs nacių vado Adolfo Hitlerio stiliaus ūsiukus ir užsidėjęs šalmą su svastika, užpuolė du pabėgėlius Vokietijoje, rašo „The Independent“. Drezdeno policija patvirtino, kad išpuolis prieš du vaikinus iš Afganistano įvyko Altenberge, žiemos pramogų komplekse.
Vaškinė Adolfo Hitlerio bunkeryje statula
Vaškinė Adolfo Hitlerio bunkeryje statula / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Jaunas vyras prisiartino prie jų, užsidėjęs plieninį šalmą su svastika“, – teigė Vokietijos policijos atstovas. „Vyras tyčia sekė paskui Afganistano piliečius ir įžeidinėjo juos“, – pridūrė jis.

„Po kurio laiko jis smogė vienam iš jaunuolių į galvą savo šalmu, tokiu būdu jį pargriaudamas ant žemės“, – pasakojo policijos atstovas, pridurdamas, kad vienam Afganistano piliečiui 21-eri, o kitam 26-eri metai.

Aplinkiniams įsikišus užpuolikas paspruko, prieš tai parodydamas tradicinį nacių pasisveikinimą. Vokietijos teisėsauga šį išpuolį priskyrė prie neapykantos nusikaltimų, kurių gausėjant pabėgėlių srautui vis daugėja. Juos ypač paskatino Naujųjų nakties išpuolis Kelne, kai migrantų gauja užkabinėjo ir įžeidinėjo moteris.

Skelbiama, kad užpuoliko laukia ir teisinė atsakomybė dėl draudžiamų nacių simbolių viešo demonstravimo. Policijos atstovų teigimu, ieškomas įtariamas turėtų būti 25-30 metų amžiaus, maždaug 175 cm ūgio, atletiško kūno sudėjimo.

Per praėjusius metus į Vokietija atvyko beveik 1,1 milijonas prieglobsčio prašytojų, kurių dauguma atkeliavo iš Sirijos, Irako ir Afganistano.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas