Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pagalbos prašymas: Ukrainos ministrė kreipėsi į Baltijos šalis, Lenkiją ir Sakartvelą

Ministro pirmininko pavaduotoja – laikinai okupuotų teritorijų reintegracijos ministrė Iryna Vereščuk kreipėsi į Lenkijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Sakartvelo vyriausybes su prašymu nedrausti Krymo totoriams kirsti sieną, praneša „Ukrinform“.
Lietuvos Respublika
Lietuvos Respublika / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Okupacinė valdžia Kryme pradėjo nelegalią mobilizaciją. Pradėjo masiškai mobilizuoti Krymo totorius ir kitus Krymo etninius gyventojus, kad jie dalyvautų kare okupantų pusėje. Akivaizdu, kad tokie veiksmai turi genocido požymių. Krymo totoriai ir kt. Ukrainos Krymo vietinės tautos visomis jėgomis stengiasi išvengti mobilizacijos į priešo armiją“, – rašoma pranešime.

Anot jos, totoriai bando išvykti į Ukrainai draugiškas šalis, tačiau Reintegracijos ministerija pradėjo gauti informaciją, kad Lenkijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Sakartvelo pasieniečiai vietomis atsisako kirsti sieną Krymo tautų atstovams, priversdamos jas grįžti į Krymą arba į Rusiją.

„Kreipiamės į Lenkijos, Latvijos, Estijos, Lietuvos ir Sakartvelo vyriausybes su prašymu atkreipti dėmesį į nurodytą problemą. Prašome mūsų draugiškas šalis palengvinti Krymo vietinių tautų atstovų išvykimą iš Ukrainos Krymo teritorijos ir iš Rusijos Federacijos teritorijos į trečiąsias šalis. Dabar kaip niekad svarbi tarptautinės bendruomenės Krymo vietinių tautų parama!“ – pabrėžė I.Vereščuk.

123RF.com nuotr./Jalta, Krymas
123RF.com nuotr./Jalta, Krymas

Rugsėjo 21 d. Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas paskelbė „dalinę mobilizaciją“. Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu paskelbė, kad jos ribose bus pašaukta 300 tūkst. rezervistų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas