Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pakako vieno smūgio: karinė žvalgyba virš Juodosios jūros numušė brangų rusų lėktuvą

Per operaciją Juodojoje jūroje Ukrainos karinės žvalgybos specialiojo padalinio kariai iš priešlėktuvinės gynybos sistemos sugebėjo numušti ypač brangų Rusijos karo lėktuvą Su-30SM, skelbia žvalgybos spaudos tarnyba.

Pažymima, kad į jūrą nukritęs naikintuvas priklausė Rusijos karinių oro ir kosmoso pajėgų 43-iajam atskirajam jūrų aviacijos pulkui, kuris bazuojasi Sumų aerodrome okupuotame Kryme.

VIDEO: Pamatykite patys: Ukrainos pajėgos sumedžiojo brangų rusų lėktuvą

„Užpuolikai prarado ryšį su savo koviniu lėktuvu 2024 m. rugsėjo 11 d. apie 5 val. ryto. Maždaug po trijų valandų rusai pradėjo paieškos ir gelbėjimo operaciją, kurioje dalyvavo orlaivis An-26, taip pat sraigtasparniai Mi-8 ir Ka-27. Po pietų užpuolikai pranešė vadovybei apie jūroje, už 70 km į šiaurės vakarus nuo Tarchankuto kyšulio, pastebėtą būdingą aviacinio kuro dėmę ir netrukus pamatė numušto Su-30SM nuolaužas“, – teigiama žvalgybos pareiškime.

Ukrainos karinė žvalgyba įvertino, kad tokio orlaivio kaina yra maždaug 50 mln. dolerių.

Apie rusų lėktuvo dingimą rugsėjo 11-osios naktį pirmasis pranešė „Telegram“ kanalas „Krymskyj Veter“. Nurodyta, kad jis esą pakilo iš Sakų aerodromo paleisti raketų Ch-31P, tačiau dingo iš radarų.

„Wikipedia“/Rusijos karo lėktuvas Su-30SM
„Wikipedia“/Rusijos karo lėktuvas Su-30SM

Su-30SM kartu su Su-35 virš jūros į šiaurę nuo Sevastopolio leido raketas Ch-31P. Su-30SM paleido 4 raketas iš 6 galimų (šaudė į jūroje esančius bokštus), o tada dingo iš radarų ekrano. Naikintuvas bazavosi Krymsko aerodrome (Rusijos Krasnodaro kraštas). Dabar skrydžio padaliniuose kilo sąmyšis dėl to, kad lėktuvas negrįžo į aerodromą“, – aiškinta viename iš pirmųjų pranešimų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas