Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistanas atliko penktąjį per kelias pastarąsias savaites raketos bandymą

Pakistanas antradienį išbandė jau penktąją branduolinį užtaisą galinčią nešti raketą po to, kai Indija prieš daugiau nei šešias savaites išbandė savo naująją ilgojo nuotolio raketą, galinčią smogti taikiniams visoje Kinijoje.

Pakistano sparnuotoji raketa „Hatf VII“ gali nuskrieti apie 700 kilometrų, nešti įprastus kovinius užtaisus ir yra sunkiai susekama radarais, nurodė kariškiai.

Pasak jų, šis ginklas yra „žemai skrendanti, prie reljefo prisitaikanti ir itin manevringa raketa“, pasižyminti „dideliu tikslumu“ ir „radarų padedančiomis išvengti ypatybėmis“.

Antradienį surengtas bandymas buvo penktasis Pakistano branduolinius užtaisus galinčių nešti raketų bandymas nuo balandžio 25 dienos.

Tuo tarpu Indija balandžio 20 dieną sėkmingai paleido balistinę raketą „Agni V“, galinčią nuskraidinti toną sveriančią branduolinę kovinę galvutę į bet kurią Delio regioninės varžovės Kinijos teritorijos vietą. Šis bandymas žymėjo svarbią Indijos karinio potencialo pažangą.

Pasak gynybos analitikų, šiuo metu Indijos strateginiu prioritetu tampa Kinija, o Pakistanas tebėra susirūpinęs dėl savo rytinės kaimynės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai