Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane 5,1 balo žemės drebėjimas pareikalavo trijų žmonių gyvybių

Pakistano šiaurėje įvykęs 5,1 balo žemės drebėjimas anksti šeštadienį nusinešė mažiausiai tris žmonių gyvybes, pranešė pareigūnai. JAV Geologijos tarnyba nurodė, kad požeminių smūgių židinys buvo gana arti paviršiaus, 26 km gylyje, o jo epicentras buvo už 15 km į šiaurės rytus nuo Islamabado.
Pakistano greitosios pagalbos automobiliai prie armijos mokyklos
Pakistano greitosios pagalbos automobiliai prie armijos mokyklos / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Vienas pareigūnas šiaurės vakariniame Abotabado mieste, esančiame maždaug 50 km nuo sostinės, sakė, kad sugriuvus vienam namui, žuvo dvi moterys ir devynmetis vaikas.

2013 metų rugsėjį 7,7 balo požeminiai smūgiai nuniokojo kelis rajonus pietvakarinėje Beludžistano provincijoje

„Iš dumblo plytų pastatytas namas Abotabado pakraštyje sugriuvo per žemės drebėjimą. Žuvo dvi moterys ir berniukas, o mergaitė buvo sužeista“, – naujienų agentūrai AFP sakė aukšto rango policijos pareigūnas Sheras Akbaras Khanas.

Jis pridūrė, kad žuvusios moterys buvo 25 ir 48 metų, o berniukas buvo devynmetis. Tuo tarpu sužeista mergaitė yra apie šešerių metų.

Požeminiai smūgiai buvo juntami keliuose miestuose rytinėje Pandžabo ir šiaurės vakarinės Chaiber Pachtunchvos provincijoje, sakė AFP Pakistano meteorologijos departamento vyresnysis meteorologas Ghulam Rasulas.

Pakistano sostinės gyventojai pasakojo, kad per žemės drebėjimą įvykusį 1 val. 59 min. vietos (23 val. 59 min. Lietuvos) laiku siūbavo pastatai ir automobiliai.

Vietos meteorologai paskelbė, kad smūgių stiprumas buvo 4,6 balo, o jų židinys buvo tik 10 km gylyje.

Pakistanas yra regione, kuriame susiduria Indijos ir Eurazijos tektoninės plokštės, todėl šalyje nereti žemės drebėjimai.

2005 metų spalio 8 dieną šaliai smogė 7.6 balo žemės drebėjimas, nusinešęs daugiau negu 73 tūkst. žmonių gyvybių ir dar apie 3,5 mln. gyventojų palikęs be pastogės. Tąsyk labiausiai nukentėjo Pakistano kontroliuojama Kašmyro regiono dalis.

2013 metų rugsėjį 7,7 balo požeminiai smūgiai nuniokojo kelis rajonus pietvakarinėje Beludžistano provincijoje: žuvo 370 žmonių, 100 tūkst. gyventojų namai buvo sugriauti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai