Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane daugėja susirėmimų, policijai bandant suimti šalies ekspremjerą

Pakistano policijos ir buvusio šalies premjero Imrano Khano šalininkų susirėmimai prie jo namų rytiniame Lahoro mieste trečiadienį tęsiasi jau antrą dieną, praėjus dienai po to, kai pareigūnai atvyko jo suimti už tai, kad praleido kelis teismo posėdžius, susijusius su korupcijos byla.
Protestai Pakistane
Protestai Pakistane / „AFP“/„Scanpix“

I.Khano šalininkų ir policijos susirėmimai vyko ir kituose didžiuosiuose Pakistano miestuose, įskaitant Karačį, Islamabadą, įgulos būstinę Ravalpindį, Pešavarą, Kvetą ir kitur.

Policija nuo antradienio ėmėsi ašarinių dujų panaudojimo, o 70-mečio opozicijos lyderio šalininkai į pareigūnus mėtė akmenis ir plytas.

Prabangus Zamano parko rajonas, kuriame gyvena I.Khanas, tebebuvo apsuptas, o vyriausybė siuntė papildomų policijos pajėgų padėčiai spręsti po to, kai šimtai I. Khano šalininkų parodė netikėtą atkaklumą.

I.Khanas ankstų trečiadienio rytą išėjo iš savo namų susitikti su savo šalininkais, kurie visą naktį buvo atakuojami ašarinėmis dujomis ir policininkų lazdomis. Jis sakė esąs pasirengęs kovo 18 dieną vykti į Islamabadą pagal arešto orderį, tačiau policija šio pasiūlymo nepriėmė.

Konfrontacija prie I.Chano namų tęsėsi.

Pranešama, kad antradienį buvo sužeista keliolika policininkų ir apie 35 I.Khano šalininkus, kai buvo paleistos ašarinės dujos ir ant grindinio pasipylė plytgaliai, o I.Khano šalininkai kovojo lazdomis, kurias atsinešė policijai pasipriešinti.

Pandžabo provincijos vyriausybė trečiadienį paskelbė pareiškimą, kuriame teigiama, kad per susirėmimus su I.Khano šalininkais buvo sužeista daugiau kaip 100 policijos pareigūnų. Ji paneigė I.Khano kaltinimus, kad pareigūnai naudojo kovinius šaudmenis.

Praėjusiais metais per balsavimą dėl nepasitikėjimo I.Khanas buvo išstumtas iš pareigų ir nuo tada, vykdydamas kampaniją už pirmalaikius rinkimus ir grįžimą į postą, įsivėlė į daugybę teisinių bylų.

I.Khanas buvo iškviestas į teismą penktadienį atsakyti į kaltinimus nedeklaravus dovanų, gautų dirbant premjero poste, ar naudos jas pardavus.

Ekspremjeras vengia atvykti į teismą nuo lapkričio mėnesio, kai buvo sužeistas per išpuolį su šaunamuoju ginklu mitinge rytinėje Pandžabo provincijoje, teigdamas, kad dėl sveikatos būklės negali keliauti iš Lahoro į Islamabadą ir stoti prieš teismą.

Praėjusią savaitę jis nuvyko į Islamabadą, kad prisistatytų trijuose teismuose, tačiau neatvyko į ketvirtąjį teismą, kad jam būtų pareikšti kaltinimai korupcijos byloje.

I.Khanas teigė, kad virtinė jam iškeltų bylų, įskaitant kaltinimus terorizmu, yra jo įpėdinio, ministro pirmininko Shahbazo Sharifo vyriausybės sąmokslas, siekiant diskredituoti buvusią kriketo superžvaigždę, tapusią islamiškų pažiūrų politiku.

Jis tviteryje trečiadienį parašė, kad rengiamas sąmokslas jį „pagrobti ir nužudyti“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito