Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pakistane Karačio mieste nežinomi užpuolikai nušovė translytį asmenį

Pakistane Karačio uostamiestyje trečiadienį nežinomi užpuolikai nužudė vieną translytį asmenį, pranešė policija apie dar vieną išpuolį prieš visuomenės paraštėse atsidūrusią bendruomenę labai konservatyvių pažiūrų šalyje.
Pakistane Karačio mieste nežinomi užpuolikai nušovė translytį asmenį
Pakistane Karačio mieste nežinomi užpuolikai nušovė translytį asmenį / „Scanpix“/AP nuotr.

Iš pradžių užpuolikai pravažiuodami automobiliu auką ir jos draugę apmėtė kiaušiniais, o paskui sugrįžo ir ėmė šaudyti į porą.

„Kulka pataikė (aukai) į smakrą, ir ji nuo to šūvio mirė“, – nurodė vyresnysis policijos pareigūnas Saqibas Ismailas naujienų agentūrai AFP.

2009 metais Pakistanas buvo viena pirmųjų šalių oficialiai pripažinusių trečiąją lytį ir leidusių translyčiams asmenims gauti tapatybės pažymėjimus. Nuo to laiko keli jų net dalyvavo rinkimuose.

Nepaisant šių pasikeitimų, daugelis translyčių asmenų Pakistane nuolat susiduria su diskriminacija ir yra priversti gyventi atskirtyje, tampa prievartos aukomis. Jiems dažnai tenka imtis išmaldos prašymo ar prostitucijos, kad galėtų išgyventi.

Šiuolaikiniame Pakistane translyčiai žmonės save sieja su eunuchais, kurie du šimtmečius gyveno Mogolų imperijos valdovų rūmuose Indijos subkontinente, kol XIX amžiuje atėję britai juos uždraudė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento